Kılıçdaroğlu: Uçağı Düşürmek El Kaide'ye Destektir

Kılıçdaroğlu: Uçağı Düşürmek El Kaide'ye Destektir

Düşürülen Suriye uçağının El Kaide'nin yerlerini saptadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Türkiye uçağı düşürerek El Kaide'ye destek oldu' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Suriye'nin keşif uçağını düşürerek El Kaide'ye destek verdiğini iddia etti.

Özel bir televizyon kanalında gündemle ilgili açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, Suriye'nin uçağını düşürmenin yanlış olduğunu ve Türkiye'nin zorla savaşa girmek istediğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

Süleyman Şah Türbesi'ni gerekçe göstererek, orduyu oraya sokmak istediklerini söyledim. Nitekim bir it dalaşı... Zorla savaşmak istiyor Türkiye. Savaş alkışlanacak bir olay değildir. Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir. Suriye bizim için tehdit mi? Hayır. Suriye'nin zaten işi başından aşkın. Suriye topraklarında neden o keşif uçağını düşürüyorsun? Gelen bilgilere göre keşif uçağı El-Kaide'nin konuşlandığı yeri saptamak istiyorlardı. O uçağı düşürerek El-Kaide'ye destek verdiler.

 Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'ye ait uçağın defalarca uyarıldığı buna rağmen aynı uçağın defalarca sınır ihlali yaptığını belirtmişti.

Suriye'den sızan bilgilere göre de rejimin de aynı uçağın pilotunu sınırı aşmaması konusunda defalarca uyardığı belirtiliyor.