Kılıçdaroğlu: Ortadoğu'da savaşı Türkiye çıkarıyor

Kılıçdaroğlu: Ortadoğu'da savaşı Türkiye çıkarıyor

Parti Meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu Fransa saldırısına dair açıklamalarının ardından Ortadoğu'daki terör sorununa ve Türkiye'nin aldığı tavra değindi. Kılıçdaroğlu "Ortadoğu'da savaşı biz çıkarıyoruz" dedi

Parti Meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu Fransa saldırısına dair açıklamalarının ardından Ortadoğu'daki terör sorununa ve Türkiye'nin aldığı tavra değindi. Kılıçdaroğlu "Ortadoğu'da savaşı biz çıkarıyoruz" dedi

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

"FRANSA'DAKİ TERÖR SALDIRISI"

"Düşünün bomba kullanmanıza gerek yok. Elinizde uzun namlulu silahlarla insanları taramanıza gerke yok. Eğer niyetiniz varsa bir kamyonu ele geçiriyorsunuz ve kalabalığın içerisine dalıyorsunuz. Yüzlerce masum insanı çoluk, çocuk demeden hedef alıyorsunuz. Olayı sadece güvenlik boyutuyla ele almak doğru değil. Sosyolojik, psikolojik, eknonomik boyutlarına da girilmesi lazım. Düünyanın terör belasından şu ve ya bu şekilde kurtulması gerekiyor."

TÜRKİYE ELEŞTİRİLERİ

"Türkiye tam 30 yılı aşkın süredir terörle mücadele ediyor. Binlerce insanımız hayatını kaybetti. Terör ortamında doğan çocuklar bugün 30 yaşını aştı. O çocukların yaşadığı travmalar... O çocuklar nasıl topluma bir birey olarak kaznadırılacak?"

"TERÖRLE MÜCADELE TOPLUMUN MESELESİDİR"

"Defalarca söyledim terörle mücadele tek başına bir partinin görevi olmasının ötesinde toplumun meselesidir. Terörle mücadele konsunda strateji geliştirmeli ve çaba harcamalıyız. Benim teröristim, onun teöröristi diye ayrım yapamazsınız. Benim teröristime göz yumayım, onunkinin üzerine daha şiddetli gideyim diyemezsiniz."

"AKP ÖZ ELEŞTİRİ YAPMALI"

"Dış politikanın terörle mücadele konusunda ne kadar önemli olduğunu sanıyorum görmüşlerdir. Başka ülkelerinin iç işlerine müdahale etme... Başka ülkeleri, Türkiye üzerinden Ortadoğu'ya geçirme çok yanlış bir iç politika... AKP hüketinin oturup ciddi ve samimi bir özeleştiri yapması gerekiyor. Bunu yapmadığı takdirde terörle mücadelede başarılı olamaz."

MECLİS'TE GÖRÜŞÜLEN MADDEYİ ELEŞTİRDİ

"Bakınız parlamentoda görüşülen ve dün geçici 2. maddesi geri çekilen varlık barajı düzenlemesi... Uyuşturucu, rüşvet, kara paralar, insan ticareti paraları Türkiye'ye gelecek ve aklanacak. Yarın ne diyecekler size? Kara parayı aklayan ve teröre destek veren bir ülke etiketi yapıştırmayacaklar mı? Terör örgütleri meşru para kullamazlar arkadaşlar! Kara paradır, uyuşturucudur, insan ticaretidir. Siz bunları yasalaştırıyorsunuz biz de direniyoruz. Para her şey demek değildir. İnsanın onuru olduğu gibi ülkelerin de onuru vardır. Siz para gelsin de nereden gelirse gelsin derseniz. Olmaz arkadaşlar. Umarım bütün dünya terör konusunda ortak çaba harcar."

"TÜRKİYE ORTADOĞU'DA SAVAŞ ÇIKARIYOR"

"Size çok tipik bir örnek vereyim. İran-Irak savaşı tam 8 yıl sürdü. Üstelik bizim sınırlarımızda. Top atışlarını bile duyuyorduk. 8 yıl boyunca Türkiye asla taraflardan birine yakın bir politika gütmedi. Tek bir politikası vardı savaşı bir an önce bitirin ve o zaman Türkiye Ortadoğu'ya terör ithal etmedi.

Ortadoğu'da savaşı biz çıkarıyoruz. Biz tarfa oluyoruz. Üstelik bir ülkenin içerisindeki bir siyasal partiden yana taraf oluyoruz..."