Kılıçdaroğlu: MHP ve HDP ile Koalisyon Kurabiliriz

Kılıçdaroğlu: MHP ve HDP ile Koalisyon Kurabiliriz

AB büyükelçileriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimden sonra MHP ve HDP ile koalisyon kurabilecekeri sinyalini verdi

AB ülkelerinin büyükelçileriyle, Letonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde öğle yemeğinde bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon şartını açıkladı: “Belirli ilkeler ve değerler temelinde uzlaştığımız bir partiyle koalisyon kurabiliriz. Koalisyon kuracağımız partinin bağımsız olması gereken tüm kurumların bağımsızlığına, yargının mutlak bağımsızlığına ve medya özgürlüğüne inanması şartıyla.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AB Büyükelçilerinin, “Seçimlerden koalisyon ihtimali çıkabilir? Koalisyona hazır mısınız?” sorusuna “Belirli ilkeler ve değerler temelinde uzlaştığımız bir partiyle koalisyon kurabiliriz. Koalisyon kuracağımız partinin bağımsız olması gereken tüm kurumların bağımsızlığına, yargının mutlak bağımsızlığına ve medya özgürlüğüne inanması şartıyla...” cevabını verdi.

Yaklaşık 1.5 saat süren yemekte Kılıçdaroğlu partisinin iktidar olma hedefiyle ilgili projelerini aktardı. “Hedeflerinin CHP’nin tek başına iktidar olması” üzerine kurulu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “AB süreci bizim dönemimizde yeniden hareketlenecek. Biz Türkiye’nin AB ile ilişkilerini yenilemesi gerektiğine inanıyoruz. AB değerleriyle paralel politikalar yürüteceğiz” dedi.

AB Büyükelçilerinin “HDP’nin barajı geçme ihtimalini” ile ilgili sorusuna Kılıçdaroğlu, “HDP’nin TBMM’de yer almasını isteriz, almalı da. Parlamenter demokrasiye inandığını vurgulayan bir parti hakkında aksini de düşünemeyiz. Ki MHP de HDP de koyduğumuz kriterler bağlamında koalisyon alternatifimiz olabilir” karşılığını verdi.