Kılıçdaroğlu: Mavi Marmara Hareket edemezdi

Kılıçdaroğlu: Mavi Marmara Hareket edemezdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin Reuters'e açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Mavi Marmara Türk karasularından İsrail'e asla hareket edemezdi, buna izin vermezdik"

CHP Basın Birimi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Reuters Haber Ajansı'nın gündeme ilişkin sorularına verdiği yanıtları paylaştı.

Kılıçdaroğlu, röportajda Hükümetin dış politikasını eleştirerek, Türkiye'yi kendi coğrafyasına hapsettiğini savundu. CHP olarak dış politikada daha aktif olacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, kendisinin ve CHP heyetlerinin gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretlerde partilerinin dış politika görüşünü paylaştıklarını ifade etti.

CHP'nin bu yıl Çin Halk Cumhuriyeti, Suriye, Irak, Mısır ve ABD'yi ziyaret ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Irak merkezi yönetimi ile ilişkilerin düzelmesi yolunun açılmasının kendisinin gerçekleştirdiği Bağdat ziyareti sayesinde olduğunu" savundu.

İsrail Türkiye ilişkilerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarda olsaydı Mavi Marmara Türk karasularından İsrail'e asla hareket edemezdi, buna izin vermezdik" diye konuştu.

ABD'ye yaptığı ziyarete ilişkin de Kılıçdaroğlu, bu ülkedeki "Türkiye sadece AK Parti'den ibaret olduğu" algısını kırmak istediklerini belirtti.
Amerika ziyareti sırasında "hizmet hareketi" temsilcileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Biz bir siyasal partiyiz, siyasal partiler kendilerini dar kalıplara sokmak istemezler, biz de istemedik" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Cemaat İstanbul seçimlerinde bize destek verir mi, vermez mi, bilmiyorum. Samimi olarak söylüyorum, bilmiyorum. Ama biz İstanbul'da yaşayan her yurttaştan destek istiyoruz" dedi.

Yerel seçimleri için adaylarının çoğunu, bu ay içinde toplanacak Parti Meclisinin ardından açıklayacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, AKP'nin büyük önem verdiği İstanbul'da belediye başkanlığı seçimini kazanacaklarına inandığını da ifade etti.