Kılıçdaroğlu Hakkında Bilal Erdoğan Suç Duyurusunda Bulunmuş

Kılıçdaroğlu Hakkında Bilal Erdoğan Suç Duyurusunda Bulunmuş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki soruşturmanın, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine başlatıldığı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağrılmasına ilişkin soruşturmanın Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın şikayeti üzerine başlatıldığı öğrenildi. Şikayet gerekçesi de; 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra yaptığı açıklamalarla kendisine hâkaret ettiği iddiası.

SAVCILIK: SEHVEN ÇAĞIRILDI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmada, "şüpheli" sıfatıyla ifade vermek üzere Savcılığa çağrıldı. Savcılık daha sonra yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun 'sehven' ifadeye çağrıldığını açıkladı.

CHP: HSYK’YA BAŞVURACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan,  bu çağrının, "Cumhuriyet savcılarının değil, emir ve talimat altında hareket eden iktidar savcılarının uygulamalarına tipik bir örnek" olduğunu belirterek, "Hukuka, yargısal teamüllere, genel uygulamaya ve nezaket kurallarına aykırı davetnameyi kabul etmiyor ve iade ediyoruz" dedi.  Bülent Tezcan hukuka aykırı bu davetle ilgili olarak HSYK'ya da başvurulacağını açıkladı.