Kılıçdaroğlu: Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor

Kılıçdaroğlu: Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin kutuplaştığını ve tehlikeli bir sürece girdiğini belirterek ‘Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu TBB’yi ziyaret etti. Ziyaret öncesinde Kılıçdaroğlu ve TBB başkanı Feyzioğlu gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan’ın “polise yönelik şiddet hakkında neden tepki göstermiyorlar” açıklamasını ‘Bir diktatöre özgü açıklama’ olarak değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Polise yönelik şiddete de karşıyız. Polisler de bizim çocuklarımız. Siz ölen insanlara değil de kırılan cam ve çerçeveye üzülürseniz bu sağlıklı bir gidişat değildir. Ülkeyi yönetenler kucaklayıcı bir dil kullanmalı” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Polis kendi yurttaşına karşı silah kullanmamalı. Ölen kişi bir cenazede başsağlığı dilemek için cemevine giden bir kişi. Hiçbir olaya karışmamış. O ölüyor Berkin ölüyor diğerleri ölüyor. Erdoğan’ın tek derdi var, kırılan cam ve çerçeveler. Çünkü o dünya malını önemsiyor. Ölenlere hiç acımadı.

Polise yönelik şiddete de karşıyız polisler de bizim çocuklarımız. Onların görevleri toplumda huzur sağlamaktır. Demokrasilerde protesto en doğal haktır. 1982 anayasasında bile bu en açık şekilde yazılıdır. Şiddete dönüşürse gösteriler polis yine müdahale der ama silah kullanarak değil.

Erdoğan ülkeyi ateşe atıyor. Müthiş bir kutuplaşma var. Eğer böyle giderse Türkiye ’nin geleceği açısından kaygılıyım. Kullandığı dil ve üslup kabul edilecek gibi değil. Biz Burakcan’a da Berkin’e de sahip çıkıyoruz. Ölen gencimize de polisimize de sahip çıkıyoruz.

Siz vatandaşlar arasında ayrım yapıyorsanız bu olmaz. Nasıl bir Başbakanlık anlayışıdır anlamakta zorluk çekiyorum.

‘Türkiye böyle bir Başbakan görmedi’

Ülkeyi yöneten insanların kucaklayıcı bir dil kullanmaları eleştiriye saygı göstermeleri gerekir. Bırakın saygı göstermeyi dinlemeye bile tahammül edemeyen bir yapı var karşımızda. Çünkü iki dudağından çıkan her şeyin doğru olduğuna inanıyor. Bu yapı ülkeyi felakete götürür. Tollumu bölmekten yana bir tavır takındığını çok iyi biliyorum.

Bugüne kadar bu tolum bölünmedi çatışmadı. Erdoğan bölmeye çatıştırmaya çalışıyor.

Etrafındaki insanların Erdoğan’ı uyarması gerekiyor. Bir dikta yönetiminin Türkiye’de geçerli olduğunu sadece ben söylemiyorum. Bütün dünya bunu görüyor.

Böyle bir Başbakanla ilk defa karşılaşıyor Türkiye cumhuriyeti. Kendi toplumunun bir kesiminden intikam almayı beynine yerleştirmiş biriyle karşı karşıyayız.

Feyzioğlu’ndan Cumhurbaşkanlığı açıklaması
Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise şunları söyledi:

Cumhurbaşkanlığı konusunda aday olunmaz talip olunmaz. Teklif gelir, tartışılır. Ancak bundan sonra bir cümle söylenebilir. Bu kadar aşamadan geçtikten sonra değerlendirilecek bir husus. Daha tekliften dahi söz etmiyoruz. Tamamen spekülasyondur.

Nasıl bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız vardır bunu belirledik sizlerle paylaştık. Mezhepçiliğin bu kadar körüklendiği hiçbir dönem yaşanmamıştır. Türk milleti sağduyuludur. Milletten başka güveneceğimiz yer yoktur.

sol