Kılıçdaroğlu: Dar bölge için önyargımız yok

Kılıçdaroğlu: Dar bölge için önyargımız yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, hükümetin seçim sistemi alternatifleri arasında yer alan dar bölge sistemi için ılımlı mesaj verdi.

Avrasya Türk Radyosu'nda bir programa katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, seçimlerdeki beklentilerinin çok yüksek olduğunu ancak bu beklentilerin gerçekleşmediğini itiraf etti.
Tartışılan dar bölge sistemine yönelik soru üzerine Kılıçdaroğlu, 'Dar bölge sistemi bizi bitirmez onu ifade edeyim. İkincisi, 'çalışın kazanın.' Bu çok güzel bir söz. Ama çıkaracağım milletvekilini, çıkaracağın bir yasayla sen üstleniyorsan, sen götürüyorsan o zaman nasıl çalışacağız' değerlendirmesini yaptı.
Dar bölge sisteminin Meclis gündemine gelmesi durumunda destek verip vermeyeceklerinin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
'Önce görmemiz gerekiyor samimi söylemek gerekirse. Bakarsınız güzel bir model de gelmiş olabilir. Yani çok önyargılı değiliz biz illa şu gelsin veya bu gelsin diye. İşe biraz demokratik açıdan bakacağız. Öyle bakmamız gerekiyor. Demokrasimizi güçlendiriyorsa yapılan düzenleme bir sorunumuz yok. Ama demokrasimizi güçlendirmiyor da bir partinin egemenliğine yol açıyorsa o zaman buna da doğal olarak karşı çıkarız.'