Kılıçdaroğlu: Bu Kadar Kişi Dinlernirken Hükümet Neredeydi

Kılıçdaroğlu: Bu Kadar Kişi Dinlernirken Hükümet Neredeydi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 binin kişinin telefonlarının dinlendiği iddiasıyla ilgili, "Benim merak ettiğim, bu kadar kişi dinlenirken hükümet neredeydi? Bu ülkede hükümet var mı, yok mu?" dedi.

Kılıçdaroğlu, TBMM'de gazetecilerin, "paralel yapı"nın telefon dinlediği iddiasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

"Biz zaten dinleniyoruz. Bunu Sayın Erdoğan kendi grup toplantısında açıkladı. Hatta o kadar net açıkladı ki 'Ey Kılıçdaroğlu, senin nefes alışını bile takip ediyoruz' dedi. Bildiğimiz bir olay" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Benim merak ettiğim, bu kadar kişi dinlenirken hükümet neredeydi? Bu ülkede hükümet var mı, yok mu? Şimdi şikayet ediyor. Neden şikayet ediyor? Kendi yolsuzlukları ortaya çıktı diye mi? Ülke iyi yönetilmiyor. 11 yıldır yönetilmiyor. Yönetenler diyorlar ki 'Biz kandırıldık'. Bu da başka bir olay. Ülkeyi yönetiyorsunuz, birileri gelip sizi kandırıyor. Ve siz de şimdi itiraf ediyorsunuz. O zaman siz o koltukta oturamazsınız. Sizin şikayet etmeye hakkınız yok. O koltukta oturan adam sorunları çözer. Şikayet makamı değildir. Şikayet edecekse ayrılır, gelir muhalefete istediği kadar şikayet eder. "