Kılıçdaroğlu: Ben de Dindar Bir İnsanım

Kılıçdaroğlu: Ben de Dindar Bir İnsanım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dinin siyasete alet edildiğini savunarak "Ona ba­kar­sa­nız ben de din­dar bir in­sa­nım. Be­nim de inanç­la­rım var ama ben inanç­la­rı­mı si­ya­se­te mal­ze­me et­mi­yo­rum" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen gazetey verdiği röportajında dini duyguların istismar edildiğini belirterek kendisinin de dindar bir insan olduğunu iddia etti. 

Bugün gazetesinden Seda Şimşek'e konuşan Kılıçdaroğlu, dini, siyasete alet edenlere oy verilmemesi gerektiğini savunarak, "Di­ni si­ya­se­te alet eden­ler, di­ne inan­ma­yan, inanç­la­rı ol­ma­yan­lar­dır. Her va­tan­da­şım bil­me­li ve inan­ma­lı, kim di­ni, si­ya­se­te alet edi­yor­sa ona oy ver­me­me­li." dedi. 
"Ha­yır. Ona ba­kar­sa­nız ben de din­dar bir in­sa­nım." ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Be­nim de inanç­la­rım var ama ben inanç­la­rı­mı si­ya­se­te mal­ze­me et­mi­yo­rum. Hiç kim­se­yi inan­cın­dan ötü­rü öte­ki­leş­tir­mek doğ­ru de­ğil. Her­kes ken­di inan­cı­nı ya­şar. Al­la­h’­a du­a edi­lir. İti­ba­rı­nı kay­be­den­ler, son ça­re ola­rak in­san­la­rın di­ni duy­gu­la­rı­nı is­tis­mar ede­rek ik­ti­dar­la­rı­nı ko­ru­mak is­ti­yor.