Kılıçdaroğlu: 34 Yıllık Kürt Sorununu Tek Cümlede Bitirdi

Kılıçdaroğlu: 34 Yıllık Kürt Sorununu Tek Cümlede Bitirdi

Kürt sorunun çözümü konusunda CHP'nin ne yapacağını merak ederek şu soruyu soruyor Erhan Çelik...

Süleyman Özışık / İnternethaber.com

Kılıçdaroğlu Kürt sorununu çözdü!

Her hafta cuma günü Kanal A'da yayınlanan Apolitik programına daimi konuk olarak katılıyorum. Bu nedenle cuma günleri Ankara'ya gidiyorum mecburen... "Yarın yol gideceksin. Erkenden uyu, yazıyı da cumartesi günü yazarsın..." dedim içimden ve kafayı vurdum yattım...

Daha yeni dalmıştım ki oğlumun telaşla, "Baba kalk Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk'te konuşuyor" diye dürtmesiyle uyandım. Artık benden önce ne anlatmışsa, çocuk tek izlemeye çekinmiş.

"Kalksam mı kalkmasam mı?" diye karar vermeye çalıştım bir süre. Baktım uyku muyku kalmadı, aldım not defterini, geçtim ekranın karşısına...

Nereden bileyim yaşama sevincimi kursağımda bırakacağını!.. Adam sanki bomba açıklamaları yapmak için beni bekliyormuş!

Kürt sorunun çözümü konusunda CHP'nin ne yapacağını merak ederek şu soruyu soruyor Erhan Çelik:

"Kürt sorunun çözümü için ilk üç şey nedir?"

Cevap: "Yüzde 10 seçim barajını kaldırırım. Yurttaşların şu veya bu şekilde, huzur içinde yaşadıkları bir süreci hayata geçirmek zorundayız. HDP yapı olarak seçimlere girmiyor. Onlar hülle yöntemiyle Meclis'e geliyorlar. BBP neden gelmiyor, ya da benzeri partiler. Bu ülkede parlamantoda değişik görüşler temsil edilebilmeli. Bunun yolu yok bir kere. Biz öncelikle darbe anayasasının ortadan kalkması gerektiğini düşünüyorum."

Erhan Çelik "İkinci çözüm öneriniz nedir?" diye sorunca, 34 yıllık sorunu tek cümlede çözüyor:

"17 maddelik manifestomuz vardı ama unuttum!"

Erhan Çelik'in o anki yüz halini görmeniz gerekirdi. Gözler irileşti, alt çenesi aşağı doğru kaykıldı. CHP liderini zor durumda bıraktığı için utandı garibim!

Oysa çözüm basitti!

"Telefon joker hakkınızı kullanmak ve bu çözüm maddelerini elinize tutuşturanları aramak ister misiniz?" dese, mesele oracıkta hallolacaktı.

Aradığı kişi de muhtemelen, "CHP'nin Kürt sorununun çözümüne ilişkin hazırladığı manifesto 17 değil, 19 maddeden oluşuyordu. Bunu bile unutmuşsun. Sen değil Kürt sorununu, kükürt sorununu bile halledemezsin. Bir daha da beni ararsan seni sapık diye karakola şikayet ederim" derdi...

Ama yine de itiraf edeyim...

Unutmak bu adama yakışıyor be kardeşim! Unuttuğunu söylerken bile yüzünde hatırlamaya çalışma telaşı yerine, mutluluk gülümsemesi oluşuyor.

Zaten unutmasa, kesin intihar ederdi!

Düşünsenize, yıllardır seçimlerde hezimet üstüne hezimet yaşıyor. Ama bir sonraki gün herşeyi unutup, sıfırdan başlıyor hayata!..

Programa geri dönelim...

Erhan Çelik bakıyor ki olacak gibi değil, konuyu cumhurbaşkanlığı seçimine getirip, "Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına neden karşısınız" diye soruyor.

Onu unutmamış!

Anlatmaya başlıyor: "Ben bu kadar kirli ilişkilerin içerisine girmiş bir insanın, cumhurbaşkanı seçileceğine inanmıyorum. Böyle bir kişinin cumhurbaşkanı olması mümkün değil. Ben seçileceğine bir kez daha söylüyorum inanmıyorum. Halkına yumruk atan, geçmişi şaibeli bir kişini cumhurbaşkanı seçersek, biz bunu çağdaş dünyaya anlatamayız."

Hani gören, duyan da dünya Kılıçtaroğlu'nun ağzına bakıyor sanır. Sanki bütün ülkeler sıraya girmiş, bu konuda iki laf etsin diye bekliyor!

Çağdaş dünya seni anladı ya, herkesi anlar mirim! Halkını bombalayanı, halkını kurşunlayanı anlayan dünya bizi anlasa ne anlamasa ne?

Türkiye, halkının hür iradesini dünyaya anlatma konusunda bir sıkıntı çekmez. Ama belli ki Kılıçdaroğlu bunun hesabını Türkiye düşmanlarına verme konusunda epey sıkıntı çekiyor.

Allah'a şükürler olsun ki şu ana kadar şansımız yaver gidiyor. Kılıçdaroğlu henüz çatı adayı aradığını unutup, "Ben de Cumhurbaşkanlığı'na adayım" demedi.

Aday olsa var ya!...

Vallahi millet gülmekten mührü basacağı yeri tutturamaz. 2 turda tamamlanacak olan seçimi 17 turda tamamlayamaz bu ülke.

Eistein ile Frenkestian bile dirilip gelse, çağdaş dünyaya bu durumu anlatamaz!

Okura not: Kanal A ekranlarında her cuma gecesi saat 00.15'te Türkiye gündemine dair konuları 2 saat boyunca "Apolitik" programında özgürce tartışıyoruz. Bu geceki programda Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi, aylardır her konuda hedef tahtası haline getirilen polislerin sıkıntılarını tartışacağız. Savcı Sayan'ın konuk olacağı programın hayli keyifli olacağını tahmin ediyorum.

Kaçırmayın derim!

twitter.com/slymnoz

facebook.com/slymnoz