Kılıçdaroğlu: 13 Yıldır Ne Mağduru?

Kılıçdaroğlu: 13 Yıldır Ne Mağduru?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidarı "Tutturmuşlar 'Mağdurum da mağdurum, kefen giydik' 13 yıldır ne mağduru? Mağdur olan emekli, esnaf, çiftçi, vatandaş" sözleriyle eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun mitinginde partisinin vaatlerini anlattı ve iktidarı eleştirdi. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, “Son zamanlarda tutturmuşlar; ‘Mağdurum da mağdurum, Kefen giydik…’ Kılıçdaroğlu burada olduğu sürece kimse asılamaz. 13 yıldır ne mağduru? Mağdur olan emekli, esnaf, çiftçi, vatandaş… Sen kaçak sarayında oturuyorsun. Sen mağdur değilsin, mağdur millettir” dedi.

Kılıçdaroğlu, kendisinin ‘halktan biri’ olduğunu ve bundan dolayı halkın dertlerini anlayabileceğini söyledi. İktidar temsilcilerinin halkın içine giremeyeceğini iddia etti:

“Ben Samsun’da açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım. Konya’da donarak ölen Ayaz bebeği unutmadım. Gel bu vatandaşın içine çık bakalım. Vatandaşa derdini sor. Onlar koruma ordusuyla geziyor. Vatandaşın arasına giremezler.

Yoksulların, ezilenlerin yanında olan devlet, sosyal devlettir. Elinde sopası olan, yasak getiren, soyulacak kurum olarak öngörülen egemen devleti değil, sosyal devleti getireceğiz.

Ben aristokrat, eğitimli bir aileden gelmiyorum. Rahmetli annem okuma-yazma bilmezdi. Ablam da bilmez. İlk pardösüm, üniversiteye gittiğim gün oldu. Ben sizden birisiyim, sizin için çalışacağım.”

CHP lideri, fındık üretiminin en önemli gelir kalemlerinden biri olduğu Giresun’da bu sektör hakkında da vaatte bulundu. “13 yıldır iktidardalar. Fiskobirlik’i küçücük bir birim haline getirdiler. Karadeniz ve Dünya Fındık Borsası’nı burada kuracağız. Fındık üretiminde dünyada bir numarasınız ama fiyatları biz belirlemiyoruz. Buna izin vermeyeceğim. Fındık üreticisini koruyacağım” diye konuştu.

Kaynak: Al Jazeera