Kiev sınır kontrolünü kaybediyor

Kiev sınır kontrolünü kaybediyor

Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı, Rusya ile Ukrayna arasındaki sınırın 184 kilometresinin Kiev yönetiminin kontrolünden çıktığı duyurdu.

Sınır Güvenlik Teşkilatı Başkan YardımcısıPavlo Şışolin, bir internet sitesine yaptığı açıklamada, 2 bin 200 kilometrelik devlet sınırından 184 kilometresinin kontrolünün bugan itibarıyla kendilerinde olmadığını bildirdi.

Rusya sınırından Donetsk ve Lugansk şehirlerine kadar olan bölgede de Ukraynadevletinin kontrolünden söz etmenin mümkün olmadığını aktaran Şışolin, “Orada ne yerel yönetim ne polis ne Ukrayna Güvenlik Servisi ne de savcılık var. Orada hiç kimse yok” ifadelerini kullandı.

Şışolin, Bakanlar Kurulu'nun, Sınır Güvenlik Teşkilatı'nın önerisi üzerine bazı sınır kontrol noktalarını kapatma kararı aldığını açıkladı.

Zamanında gerekli tedbirlerin alınmadığını ileri sürerek özeleştiri yapan Şışolin, "Şimdi de her şeyi yapabiliriz ama artık farklı yollarla. Artık savaşarak Ukrayna’nın her metrekaresini kurtarmak lazım” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Anton Geraşçenko da en geç yarına kadar tüm sınırın kontrol altına alınacağını duyurdu.

Kiev yönetimi, geçtiğimiz günlerde, aralarında tankların da olduğu Rusya'ya ait zırhlı araçların Ukrayna topraklarına girerek, ayrılıkçıların safına geçtiğini iddia etmişti.