Keşmirli lider Geylani 'Direnişe Devam Dedi

Keşmirli lider Geylani 'Direnişe Devam Dedi

Keşmirli direniş liderlerinden Seyyid Ali Geylani yedi yıl aradan sonra Keşmir'de düzenlenen büyük bir mitinge katılarak, onbinlerce Müslüman'a direnişe devam sinyali verdi

Keşmir'in önde gelen direniş liderlerinden Seyid Ali Geylani, dün Keşmir'in Tral şehrinde 7 yıllık bir aradan sonra ilk kez bir mitinge katıldı. Seksen yaşını geçmiş olan lider için düzenlenen hoş geldiniz mitinginde Pakistan bayrakları sallanırken, Geylani de mitingde Keşmir hükümetine sert eleştiriler yöneltti, direnişe devam dedi.
 Tral'de düzenlenen mitingte onbinlerce kişi Geylani'yi dinlemek için Cuma namazı sonrası toplandı. Mitingde Geylani'nin sözü, sık sık özgürlük sloganlarıyla kesildi
 GÜVENLİ BÖLGELERDE HİNDİSTAN ORDUSU; RİSKLİ YERLERDE KEŞMİRLİLER VAR
 Geylani, Keşmir'in Hindistan yanlısı hükümetini eleştirirken, 2014 yılının Eylül ayında yaşanan büyük sel felaketi sonrasında Hindistan ordusu askerlerinin bölgenin yüksek yerlerini işgal ettiğini, halkın ise selin açtığı kanallara inşa edilen evlerde bırakıldığını söyledi.
 KEŞMİR'İ BOLLYWOOD'A PEŞKEŞ ÇEKECEKLER
 Keşmir'de şu anda gündemde olan bir başka konu ise, Hindistan film sektörünün ülkeye çağrılması. Keşmir Başbakanı Mufti Muhammed, Bollywood yapımcılarına çağrıda bulunarak, Keşmir'e gelmeleri ve filmlerini burada yapmalarını istemişti.
 Geylani mitingde, Keşmir hükümetini Hindistan'a yaranma ve ahlaksızlığı yaymaya çalıştığını belirterek, halkın bunun karşısında durmasını istedi.
 Keşmirli direniş liderleri, koalisyon kurma çalışmalarından önce yaptıkları açıklamalarda seçimden birinci çıkan Müslümanların partisinin yine diğer Müslümanlarla koalisyon kurması çağrısında bulunmuştu. Ancak seçimden galip çıkan Halkın Demokratik Partisi (PDP) Hindistan'da iktidarda olan Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi (BJP) ile koalisyona gitmiş ve tepki çekmişti. 
 HİNDİSTAN ASKERİNİN ÖLDÜRDÜĞÜ KEŞMİRLİ GENÇLERİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ
 Geylani geçtiğimiz haftalarda meydana gelen gösterilerde Hindistan askerleri tarafından öldürülen gençlerin ailelerini ziyaret etti ve ailelere maddi yardımda bulundu.
 Pakistan'ın en kuzey noktasında Himalaya dağlarının eteklerinde bulunan Keşmir Özerk Yönetimi olarak adlandırılan bölgede nüfusun büyük bölümünü Müslümanlar oluşturuyor. Keşmir'de ayrıca Türk asıllı Müslüman bir nüfus da yaşıyor. Dağlık ve zorlu hayat alanlarında yaşayan ve ''Türki'', ''Osmani'' gibi soyadları taşıyan Türk asıllı Keşmirliler'in 10'uncu ve 15'inci yüzyıllarda Orta Asya'dan göç edip Himalaya dağlarının eteklerine yerleştiği sanılıyor. Sarp ve karlı dağlarıyla tanınan Pakistan'ın problemli bölgesi Keşmir'i vatan edinen Türkler'in bir kısmı da Hindistan'ın işgalindeki Cammu-Keşmir bölgesinde yaşıyor.
 Tıpkı Filistin gibi işgal altında olan Keşmir’de; Müslümanlar, 64 yıldır Hint işgali altında akla gelebilecek her türlü işkence ve katliamlara maruz kalıyor.
 Kaynak : Dünya Bülteni