Keşmir'de Leşker-i Tayyibe lideri Öldürüldü

Keşmir'de Leşker-i Tayyibe lideri Öldürüldü

Keşmir'in bağımsızlığı için mücadele eden önemli silahlı direniş örgütlerinden Leşker-i Tayyibe'nin önemli bir askeri komutanının düzenlenen bir operasyonla öldürüldüğü açıklandı.

Keşmir'de faaliyet gösteren Leşker-i Tayyibe grubunun üst düzey askeri komutanlarından Ebu Kasım'ın Hint askerlerince düzenlenen operasyonla öldürüldüğü açıklandı.  

Hindistan güvenlik güçleri perşembe günü Keşmir'de öldürülen Leşker-i Tayyibe grubunun üst düzey lideri hakkında açıklama yaptı. Keşmir'de bulunan Hint polis şefi Syed Javaid Mücteba Gillani, öldürülen Ebu Kasım'ın Hindistan ve Pakistan'da en çok arananlar listesinde olduğunu söyledi.

1990 yılından beri bölgede faal olan Leşker-i Tayyibe, özellikle Jammu Keşmir bölgesinde diğer İslami örgütlerle birlikte düzenlediği operasyonlarla Keşmir'in özgürlüğü için savaşan örgütler arasında bulunuyor.

ABD'nin Adalet Ödülleri adlı sitesinde 2012'de yayınlanan ilanda, Leşker-i Tayyibe'nin kurucusu Hafız Said için 10 milyon dolar, yardımcısı Hafız Abdurrahman Mekki için 2 milyon dolar ödül teklif edilmişti. Pakistan 2002 yılında ABD'nin baskısıyla Leşker-i Tayyibe'yi yasaklamıştı. Örgüt 2008'de Bombay baskınlarından da sorumlu tutuluyor. (Dünya Bülteni)