'Kesintiyle ilgili EimizdeNet Veri Yok'

'Kesintiyle ilgili EimizdeNet Veri Yok'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 31 Mart'taki elektrik kesintilerine ilişkin Yıldız, "Net olarak elimizde bir veri mevcut değildir. Araştırılıyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oluyor. 

Yıldız, "Türkiye'de enerji arzı ve kurulu güçle alakalı problem yok. Enerji fazlamız var" dedi.

31 Mart'taki elektrik kesintilerine ilişkin Yıldız, "Net olarak elimizde bir veri mevcut değildir. Araştırılıyor" diye konuşku.

"Nükleer güç santralleri ile ilgili siyasi kararlarımız mevcut, teknik kararlarımız mevcut. Son derece kararlıyız" diyen Yıldız, şunları söyledi:

"Yaklaşık 100 milyar liralık anlaşmanın, Hazine garantisi olmaksızın yapılması, Türkiye'de siyasi istikrara duyulan güvenin ve o güvenin sürdürülebilir oluşuna inancın önemli bir göstergesi.

Bakan Yıldız, "(Avrupa Birliği) Bizim enerji başlığımızı ister açsınlar, ister açmasınlar. Biz doğru bildiğimizi yapacağız" dedi.

Rusya'dan alınan doğalgazda fiyat indirimi

Rusya'dan alınan doğalgazda fiyat indirimine ilişkin Yıldız, "Bizim aldığımız indirim önemli ve değerli bir indirimdir. BOTAŞ'ın önceki 2 yıldaki zararını 2015 yılında telafi edecek bir kurguya sahiptir. Biz, 2015 yılında inşallah 6-7 milyar lira civarında maliyeye, gümrüklere ve hazineye para ödeyeceğiz" dedi.