Kerry Ürdün'e Gidiyor, Ürdünlü Müslümanlar Kerry'i Nasıl Karşılayacak ?

Kerry Ürdün'e Gidiyor, Ürdünlü Müslümanlar Kerry'i Nasıl Karşılayacak ?

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, son dönemde Kudüs'te yaşanan gerilim ve IŞİD ile mücadele konularını görüşmek üzere Ürdün'e bir ziyaret gerçekleştiriyor...

Kerry’nin Ürdün Kralı Abdullah ile yapacağı görüşmenin en önemli maddelerinden biri son haftalarda Kudüs’te yaşanan gerilim ve İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarıyla bölgede artan tansiyon olacak.

Ürdün, Mescid-i Aksa yönelik saldırıların ardından 5 Kasım’da İsrail büyükelçisini geri çağırma kararı almıştı.

Ürdün'deki Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı'na bağlı Kudüs Vakıflar İdaresi, Mescid-i Aksa ve Kudüs vakıflarının resmi hamisi olma sıfatını taşıyor.

Kudüs’te gerginlik, İsrail’in Yahudi bir hahama suikast girişiminde bulunmak gerekçesiyle eski bir Filistinli esiri öldürmesinin ardından tırmandı. İsrail silahlı saldırının ardından Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanlara kapatıldığını duyurdu. Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in Mescid-i Aksa’yı kapatma kararını ‘savaş ilanı’ olarak nitelendirdi. İsrail 1967’den beri ilk kez Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara kapatmış oldu. Olay üzerine gerginlik iyice tırmandı ve İsrail askerleri her gün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

IŞİD konuşulacak

Kerry’nin ziyaretinde IŞİD’e karşı mücadelede koalisyonun atacağı yeni adımlar da masaya yatırılacak.

ABD Dışişleri Bakanı Cuma günü de Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecek ve dünya liderlerinin her yıl katıldığı uluslarası güvenlik forumunda temaslarda bulunacak.