Kerry, Gazze'de protesto edildi

Kerry, Gazze'de protesto edildi

Filistin Devlet Başkanı Abbas'la bir araya gelmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Gazze'de protesto edildi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bu akşam Ramallah'ta bir araya gelmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze'de protesto edildi.
Gazze'de "Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi'nin" çağrısıyla düzenlenen gösteride, Filistin Devlet Başkanı Abbas'tan Kerry'i karşılamaması ve barış görüşmelerinden çekilmesi talep edildi.
Cephe üyesi Talal Ebu Zarife, "Filistin halkı, John Kerry'nin Filistin ziyaretine ve İsrail ile müzakerelere karşı olduğunu ifade etmek için burada toplandı. İsrail barış görüşmelerini, Filistin halkına yönelik işlediği suçları örtmek için kullanıyor. Filistin yönetimini barış görüşmelerinden çekilmeye çağırıyoruz" diye konuştu.
İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Bataş da Kerry'nin Filistin ziyaretine karşı çıktıklarını belirterek, "Bu ziyaret Amerika liderliğinde Filistin meselesinin tasviye edilmesi planının bir parçasıdır. Abbas'tan müzakerelerden çekilmesini, Filistinli gruplar arasında uzlaşının sağlanması ve milli mutabakat hükümetinin kurulması yönünde çaba harcamasını talep ediyoruz" ifadesini kullandı.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bu akşam Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyor.