Kerry, Afgan halkının gurur duymasını istedi

Kerry, Afgan halkının gurur duymasını istedi

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Afganistan Konferansı'na katılan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, basın toplantısı düzenledi. Kerry konuşmasında, Afganistan'da planlanan reformlarla ilgili "Afgan halkı yapılan planlardan dolayı gurur duymalı."

 İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Afganistan Konferansı'na katılan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, basın toplantısı düzenledi. Kerry konuşmasında, Afganistan'da planlanan reformlarla ilgili "Afgan halkı yapılan planlardan dolayı gurur duymalı." dedi. Kerry, Afgan halkına aydınlık bir gelecek sağlanacağı sözünü verdi.
Konuşmasında 2 yıl önce Tokyo'da yapılan Afganistan Konferansı'na da değinen Kerry, Tokyo'da delegelerle alınan kararların Afganistan'da uygulanmaya başlandığını söyledi. 
Afganistan'da kadın hakları ihlalinin çok önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Kerry, bu konuda da reformların gerçekleştirileceğini söyledi. Afganistan ziyaretinde, 10 Afgan vatandaşı kadınla bir araya geldiğini ifade eden Kerry, ülkede yaşayan kadınların çok güçlü olduğunu ve bu konuda atılacak adımları dikkate değer bulduğunu ifade etti.
Ülkede yaşanan güvenlik sorununu da dile getiren John Kerry, "Gerçekçi olmalıyız ki Afganistan'da var olan güvenlik tehdidi hala devam ediyor, çalışmalara devam edeceğiz." mesajı verdi. 
John Kerry, bu yıl sonuna kadar ABD askeri kuvvetlerinin ülkeyi terk edeceğini, sadece Afgan birliklerine eğitim verecek uzmanların Afganistan'da kalmaya devam edeceğini söyledi.
Kaynak : CİHAN