Kerimov‘a Suikastın Taşeronu Pensilvanya

Kerimov‘a Suikastın Taşeronu Pensilvanya

ABD’li yazar Paul Williams ‘Gladyo Operasyonu’ isimli yeni kitabında, Gülen’in CIA ile bağlantılarını deşifre etti.

Williams'ın kitabında Gülen'in, İslam Kerimov'a yönelik suikast girişiminin taşeronu olduğu belirtiliyor. Eski FBI danışmanı, terör uzmanı ve araştırmacı yazar Prof. Dr. Paul Williams, yeni çıkacak olan kitabında Fethullah Gülen ile ilgili şok edici detaylara yer veriyor. Kitaptaki detaylar paralel yapının derin bağlarını şu ifadelerle ortaya koyuyor: Gülen'i ilk olarak ABD eski Ankara Büyükelçisi Marc Grossman keşfetti. SSCB'ye karşı radikal İslam'ı destekleme operasyonuna dâhil etti. 

Gülen'in Özbekistan'daki okullarında 'öğretmen' olarak gösterilen CIA ajanlarının ülkenin devlet başkanı İslam Kerimov'a suikast girişiminde bulanmalarının ardından Özbek yetkililer, Gülen okullarını kapattı.

İTTİFAKLARI DEŞİFRE OLDU

"Gladyo Operasyonu: Vatikan, CIA ve Mafya arasındaki kutsal olmayan ittifak isimli kitapta şoke eden sırlar gün yüzüne çıktı. İşte Williams'ın son kitabındaki Pensilvanya: "SSCB'nin 1979 yılındaki işgalinden aylar önce CIA 'Kasırga Operasyonu'nu devreye soktu ve Fethullah Gülen tarafından sahiplenilen 'Yeni İslam'i Dünya Düzeni hayali' denen fikri ortaya çıkardı. 

Özbekistan Devlet Başkanı İslas Kerimov'a yapılan suikas girişiminde bulunanların Gülen okullarındaki öğretmenlerle bağlantılı olduğu anlaşılınca, bu okullar kapatıldı. Bu okullardan mezun olan 8 gazeteci kışkırtıcı aktivitelerde bulundukları gerekçesiyle tutuklandı. "

70 öğretmen CIA bağlantılı

Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov'a yapılan suikast girişimi soruşturmasında Gülen'in CIA ile bağlantısı keşfedildi. 70 öğretmenin ABD'nin kırmızı ve yeşil pasaportuna sahip olduğu ve gizli bir yapılanma adıyla geldikleri anlaşıldı. 

Eroin ticaretinden kaynak sağladı

"Sicilya mafyası içerisindeki karışıklık dolayısıyla Türk mafya babaları ve CIA, Orta Asya'da morfin maddesinin eroine dönüştürüldüğü laboratuvarlar kurdular. Gülen de bu uyuşturucu trafiğinin içinde yer aldı."

Paralel yapıya savaş açtı 

16 Şubat 1999'da Kerimov'un aracına kendisinin hükümet binasına yaklaştığı sırada bombalı bir saldırı gerçekleşti. Kerimov bombalı saldırıdan yara almadan kurtulurken suikast girişiminde bulunanlar Taşkent Havaalanı'nda yakalandı. Olayda 15 kişi hayatını kaybetti. Başarısızlıkla sonuçlanan suikast ve darbe girişiminde bulunan kişilerden bazılarının Fethullah Gülen'in cemaatine mensup kişiler olduğunun ortaya çıkması üzerine İslam Kerimov, 1999 ve 2000 yıllarında paralel yapının Özbekistan'da açtığı okullarının kapatılması emrini vermişti. 

Kaynak: Akşam