Kerbela'da Muharrem ayı idrak ediliyor

Kerbela'da Muharrem ayı idrak ediliyor

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte, Hazreti Peygamber'in torunu Hazreti Hüseyin ve ehli beytinin şehit edildiği Irak'ın Kerbela kentinde etkinlikler devam ediyor.Hazreti Hüseyin'in kabrini ziyaret etmek için gelen binlerce kişi, duydukları üzüntünün ifad

Muharrem ayının gelmesiyle birlikte, Hazreti Peygamber'in torunu Hazreti Hüseyin ve ehli beytinin şehit edildiği Irak'ın Kerbela kentinde etkinlikler devam ediyor.

Hazreti Hüseyin'in kabrini ziyaret etmek için gelen binlerce kişi, duydukları üzüntünün ifadesi olarak siyah elbiseler giyerek geleneklerini yerine getiriyor. Uzun yıllardır bu etkinliklere katılan aileler ise yemek ve çay dağıtarak ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Etkinliklerle ilgili konuşan Ebu Zehra, ailesiyle birlikte Muharremin ilk gününden bu yana gelen ziyaretçilere çay dağıttığını belirterek, "Bizler bu hizmeti vermekten onur duyuyoruz çünkü kendimizi Hazreti Hüseyin ve onun ziyaretçilerine adanmış hizmetçiler olarak görüyoruz" dedi.

Babadan oğula devam eden bir gelenek olarak yaklaşık 200 yıldır ziyaretçilere hizmet ettiklerini söyleyen Ebu Ali ise dünyanın her yerinden gelen misafirlere yemek pişirip dağıttıklarını ifade etti.