Kerbela’da İntihar Saldırısı Girişimi

Kerbela’da İntihar Saldırısı Girişimi

IRak ordusu Selahattin bölgesinin Tikrit kentinde IŞİD'e karşı yaptığı operasyonların devamında Beled şehrinin Güneyin'deki Hazire hattını IŞİD'den temizledi.Yapılan operasyonda 70'ten fazla IŞİD üyesi terörist öldürüldü. Bomba yüklü birkaç araç da etkisi

IRak ordusu Selahattin bölgesinin Tikrit kentinde IŞİD'e karşı yaptığı operasyonların devamında Beled şehrinin Güneyin'deki Hazire hattını IŞİD'den temizledi.Yapılan operasyonda 70'ten fazla IŞİD üyesi terörist öldürüldü. Bomba yüklü birkaç araç da etkisiz hale getirildi.Irak ordusu Irak hava güçleri ile birlikte Zaluiye bölgesinin Kuzey ve Güneyinde IŞİD'in mevzilerine saldırı düzenledi. Ayrıca Dicle nehrinde ilerlemeye çalışan IŞİD terör örgütüne yapılan operasyonda 24 terörist öldürüldü.

Samerra'nın Güneyinde bombalı araç saldırılarını yöneten Abdurrahman Abdulkerim Bedri yapılan bu operasyonlarda yaralandı.

Kurtarılan bölgelerin Irak'ın en önemli noktalarından olduğu belirtiliyor.Iraklı bir makamdan tarafından da Irak ordusu tarafından kurtarılan bölgelerin ülkenin en kritik bölgesi olduğu açıklandı.

Beled şehri şu an Irak ordusunun kontrolünde bulunmakta; ancak şehrinin bazı bölgelerinde teröristlere karşı ufak çaplı operasyonlar devam etmekte.

Irak askerleri 6 aydır terörist guruplara yönelik operasyonlar düzenlemekte ve bu operasyonlarda da ciddi anlamda ilerleme kaydetti.

Arap haber ajansları tarafından Kerbela'ya gidiş yollarından birinde 4 bomba yüklü aracın Irak ordusu tarafından ele geçirildiği de bildirildi.