Kepçe Eylemini Gerçekleştiren Filistinli Genç Gece Yarısı Toprağa Verildi

Kepçe Eylemini Gerçekleştiren Filistinli Genç Gece Yarısı Toprağa Verildi

Kudüs'te düzenlediği kepçeli eylem sırasında şehit edilen Muhammed Nayif Ceabis.

Şehit Muhammed Nayif Ceabis'in ailesi, oğullarını dün gece yarısı Kudüs kenti Cebel El-Mukebber Mezarlığı'nda toprağa verdi. İşgal polisinin ve istihbaratının cenazeye katılımın büyük olmasını engellemek için mezarlık çevresinde geniş önlemler aldığı ifade edildi.

Ceabis ailesi, işgal yönetiminin şehidin cenazesini üç günden sonra dün gece yarısı kendilerine teslim edeceklerini bildirdiğini, cenazeyi teslim almak için sadece birinci dereceden akrabalarının gelmesinin ve cenazenin medyadan uzak bir törenle teslimden hemen sonra defnedilmesinin şart koşulduğunu söyledi.

Kepçe operatörü Muhammed Nayif Ceabis, kullandığı kepçeyle geçen Pazartesi günü Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Yahudi yerleşimcilerin kullandığı otobüsü devirdiği sırada işgal polisi tarafından şehit edildi.

Yerel kaynaklar, 23 yaşındaki Filistinli gence ve kullandığı kepçeye 25 kurşun isabet ettiğini söylerken, işgal rejiminden yayın yapan 0404 sitesi eylemde ağır yaralanan bir yerleşimcinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Görgü tanıkları, Ceabis'in gerçekleştirdiği eylemde yaralanan Yahudi yerleşimciler olduğunu ve akibetlerinin bilinmediğini söyledi.

Fiem