Kenya'da Üniversite Kampüsüne Baskın

Kenya'da Üniversite Kampüsüne Baskın

Kenya'da bir üniversiteye baskın düzenlendi. En az 68 kişinin öldüğü öne sürüldü. Ölü sayısı hakkında çekişkili ifadeler var.

Kenya'nın kuzeydoğusunda Somali sınırındaki Garissa Üniversitesi'nin kampüsünde maskeli ve silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda ölenlerin sayısı 68'e yükseldi.
Kenya televizyonunda yer alan haberde Garissa Üniversitesi'nin kampüsünde silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 2'si koruma 68 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 32 kişinin yaralandığı belirtildi.
Polis, saldırı sırasında 100 kadar öğrenci ve öğretim görevlisinin kurtarıldığını, kurtarılan öğrencilerin saldırganların en az 5 kişi oldukları bilgisini verdiklerini açıkladı.

Kampüste yaklaşık 500 öğrenci bulunurken, Moulid, "Bölge polis kordonu altında. Şu an siren ve çatışma seslerini duyabiliyorum" dedi. 
Ülkede Eylül 2013'te başkent Nairobi'de bir alışveriş merkezi baskınında en az 67 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı Kenya'nın Somali'deki askeri varlığına misilleme yaptığını iddia eden Eş Şebab örgütü üstlenmişti.

euters'a konuşan Eş Şebab'ın askeri sözcüsü Şeyh Abdiasis Ebu Musab, "İnsanları ayırdık ve Müslümanları serbest bıraktık. Binanın içinde birçok Hristiyan'ın cesedi var.
Aynı zamanda birçok Hristiyan'ı canlı tutuyoruz. Çatışma sürüyor" dedi.
Saldırıyı Somali'de faaliyet gösteren Eşşebab örgütünün üstlendiği bildirildi. Nizamiyedeki korumalara ateş açarak Garissa Üniversitesi'nin kampüsüne giren ve öğrenci yurtlarına ulaşmayı başaran saldırganların, kampüsün içinde etrafa rastgele ateş ettikleri ifade edilmişti.
Garissa Üniversitesi kampüsü, Somali sınırına 200 kilometre uzaklıktaki Garissa kentinin 3 kilometre dışında bulunuyor. Kampüste 300 civarında öğrencinin yaşadığı biliniyor.