Kentlerden ayrılacak sivillere güvenli koridor talimatı

Kentlerden ayrılacak sivillere güvenli koridor talimatı

Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko, operasyon yapılan bölgeleri terk etmek isteyen sivil vatandaşlar için güvenli koridor oluşturulması talimatını verdi.

krayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko, operasyon yapılan bölgeleri terk etmek isteyen sivil vatandaşlar için güvenli koridor oluşturulması talimatını verdi.

Poroşenko, güvenlik birimleri yetkililerinden, ordunun operasyon yaptığı bölgelerden ayrılmak isteyen siviller için gerekli tüm koşulların oluşturulmasını istedi.

Hükümeti, sivillerin bölgeden ayrılışlarını organize etmekle görevlendiren, su, gıda ve ilaç temini için gerekli önlemlerin alınması talimatını veren Poroşenko, bunların yapılması için merkezi yönetim ile yerel yönetimin birlikte çalışması emrini verdi.

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçıların elinde bulunan şehirlerde terör karşıtı operasyonlarını sürdürüyor. Çevresinin Ukrayna askerlerince kuşatıldığı, ayrılıkçıların elindeki binaların günlerdir havadan vurduğu Slavyansk'ta sivil vatandaşlar kenti çeşitli yollarla terk etmeye çalışıyor.

HABER7