Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Kendi düşen ağlamaz

CHP kendi yanlışının cezasını çekiyor.. Kendi kazdıkları kuyuya düştüler.. Milli irade müdafaası yapıyorlar akıllarına göre, milli iradenin tecelligahı olan parlamentoyu basıp ilga etmek isteyenleri hapisten kaçırma planına milli irade müdafaası adı veriyorlar..

Futbolcular bile bunlardan daha akıllı. Onlar ilk günden etkin pişmanlıktan yararlanma yoluna gittiler. Bu işin ucu başka yerlere uzanmadan bu işi bitirmek istiyorlar.. Ergenekoncular hâlâ başlarına geleceğin farkında değiller.. CHP"liler de öyle, öfkeleri akıllarından büyük olunca böyle oluyor. BDP"liler bile CHP"lilerden daha akıllı çıktı. MHP"liler de öyle. Zararın neresinden dönülürse kâr olacağını anladılar..


Aziz Yıldırım "Konuşursam herkes yanar" derken aslında bir yandan da bir yerlere mesaj vermeyi ihmal etmedi..


Gerçekten de profesyonel futbolda bu şike olayının dışında kalan parti var mı bilmiyorum. Bu iş herkesin bildiği bir sırdı. Ama kendilerinden hesap sorulamayacağından çok emindiler.. Futbol lobisi, çetesi, mafiası çok güçlü idi. Her yerde adamları vardı. Basında, siyaset ve bürokraside, iş dünyasında mutemet adamları var. Bu iş daha oralara uzanmadı. . Ama her şey bir anda altüst oldu..


Kendilerinden çok emin oldukları için öyle fazla tedbir de almıyorlardı..


Eğer ötekilerin üzerine gidilmiyorsa, niçin sadece FB kurban ediliyor, bunu da sormak gerek. Yoksa birilerine gözdağı vermek için birileri "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle" kabilinden mesaj mı veriyor?. FB en büyük halka mıydı, yoksa en küçük halka mı?


Daha bu işin Ergenekon boyutu tartışılmıyor. Maliyeciler takımların akçeli işlerine bir el atsalar daha neler çıkar neler.


CHP"nin Parlamentoyu boykotu, biraz da şike tartışmalarının gölgesinde kaldı..


İlginç bir durum da, Ergenekon ve Balyoz davası sanık ve avukatları bu süreçte fazla konuşmadılar.. Onlar da bu işin sonunun pek de hayırlı olmadığını görmüş olmalılar..


Kılıçdaroğlu bu işi "iktidarı köşeye sıkıştırmak" için bir tuzak olarak gördü ama, kazdığı tuzağa kendisi düştü.. Bugün Baykal da bu sürecin parti aleyhine geliştiğini, bir an önce parlamentoya girip yemin edilmesi gerektiğini söylüyor.. CHP"de birileri hâlâ, parlamentoyu ipotek altına, vesayet altına sokma anlamına gelecek, yargıyı siyasi baskı altına almayı amaçlayan, yasaları by-pass etme anlamına gelebilecek birtakım taahhütler için iktidarla pazarlık yapmaya çalışıyor.. Yasama ve yargıya karşı iktidardan teminat talep eden bir anlayış nasıl milli iradeden söz edebilir!


Bunların ağzından çıkanı kulakları duyuyor mu? Ne dediklerinin farkındalar mı? Ne söyledikleri kadar, millet bu sözlerden ne anlıyor, onun farkındalar mı?


Sonuçta bu süreçte CHP oyları % 4 oranında geriledi..


Baykal"a göre AK Parti krizi derinleştirmek istiyor.. Nasıl yani? Krizi başlatan kim, derinleştiren kim? Meydan okuyan kim? Tehdit ve şantajla parlamentoyu boykot eden kim?


CHP kendi sözlerinin tutsağı oldu.. Başbakan kendi oyununa gelen CHP için "kendi düşen ağlamaz" anlamına gelen bir söz ediyor.. "Düştükleri yerden kendi başlarına kalksınlar.."


Bu boykot fikri hangi sivri zekalının başının altından çıktı ise, gelinen noktada CHP"yi o kurtarsın..


Bu sivri zekalı kimse, CHP milletvekillerini bankamatik, çakma milletvekili konumuna düşürdü.. Dahası, adamlar maaşlarından da olacaklar şimdi. O da bir yana, milletvekilliklerini de kaybedebilirler..


Meclis"e gelmeyenlerin milletvekilliklerini düşürmek için "A" harfinden, yani Adana"dan oylamaya başlayın bakalım ne oluyor? CHP"de milletvekili kalmaz.. Ardından ara seçim yapılacak olursa CHP anamuhalefet partisi de olamaz artık..


Zaten bu gelinen noktada CHP artık bütünlüğünü koruyamaz.. CHP içinde de aklı selim sahibi insanlar vardır elbette.. Bu kadar akılsızca işler karşısında çok daha fazla sessiz kalamazlar herhalde..


CHP"liler bu durumu kendi çocuklarına, eşlerine, damatlarına, gelinlerine bile anlatamazlar.. Komik duruma düştüler..


CHP"lilerin 18 yaşından büyük çocuklarının % 26"sı liberal takılıyor.. % 7 civarında dindarlaşma eğilimi var. % 20 civarında hiçbir eğilimi olmayan, hedonist, kariyer peşinde koşan, agnostik, septik, kafası karışık, % 15 civarında sol-sosyalist. % 32 civarında klasik CHP kafası, laikçi, Kemalist, çağdaş filan, neyse o.. Yani CHP"li ailelerin geleceğinde CHP yok. Alevi ve Kürt oylar da konjonktürel.. Bir gün onlar da gidecek..


Ergenekon sevdası CHP"yi bitirecek.. Selam ve dua ile..
 
akit

Bu yazı toplam 1486 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar