Kemal Kılıçdaroğlu yine yaptı yapacağını

Kemal Kılıçdaroğlu yine yaptı yapacağını

Yine Kemal Kılıçdaroğlu yine hata... Başbakan Erdoğan yeni kabineyi açıklarken CHP lideri Kılıçdaroğlu da o anlarda bir hata yapıyordu ancak bunun farkında değildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştükten sonra gözler Bakanlar Kurulu'nda yer alacak yeni isimlere çevrilmişti. Başbakan Erdoğan yeni bakanların kimler olduğunu açıklarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da CNN TÜRK ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olmuştu.
KILIÇDAROĞLU, AK PARTİLİ VEKİLLERE 'GAZ' VERİYOR
Sıcağı sıcağına yeni kabineyi değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın İçişleri Bakanlığı'na getirilmesini yorumladı. Ancak Kılıçdaroğlu burada farkında olmadan bir 'pot' kırdı yani hata yaptı. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili olarak, şunu AK Parti milletvekillerinin kendilerine sormaları gerekiyor. Bu kadar, parlamenter içinde, İçişleri Bakanı olacak kimse yok mu? Başbakanlık müsteşarını oraya getiriyorsunuz? Bu soruyu ben soruyorum, ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin saygıdeğer milletvekillerinin de kendilerine sorması gerekiyor. Neden? Çok özelliği olan bir bakanlık olur, örneğin Dışişleri Bakanlığı, hadi dışardan birisini getirdi, dışarıdan dünyayı çok iyi okuyan, birisini. İçişleri bakanlığı bu, diye konuştu. 
 
DAHA 4 GÜN ÖNCE CHP DIŞINDA ADAYLARI AÇIKLADI
Oysa Kılıçdaroğlu çok değil daha 4 gün önce partisinin belediye başkan adaylarını açıklarken parti dışında birçok isme yer vermiş ve bu da CHP içerisinde tartışmalara sebebiyet vermişti. CHP'den yolsuzluk ve rüşvet yüzünden ihraç edilen Mustafa Sarıgül İstanbul'dan; MHP kökenli Mansur Yavaş Ankara'dan; AK Parti'nin aday göstermediği Lütfü Savaş gibi isimler CHP'den belediye başkan adayları olarak açıklanmıştı. 
Özellikle Mansur Yavaş'ın Ankara'dan aday gösterilmesi Cumhuriyet Halk Partisi'nde çok ciddi polemiklerin ortaya çıkmasının sebebi olmuştu. 
Kılıçdaroğlu'na Efkan Ala'ya yönelik söylediği sözlere tepki CHP eski parti meclisi üyesi Savcı Sayan'dan geldi. Sayan, "Kılıçdaroğlu CNN'de kabine için Başbakan'a, partinde adam bulamadın mı müsteşarı bakan yapıyorsun, diye eleştiri yapıyor. Kemal Bey adam yokluğundan mı Mansur Yavaş'ı seçtin?" diye sordu. 
KILIÇDAROĞLU ALAY KONUSU OLDU
Bu noktadan bakıldığında CHP liderinin, Efkan Ala üzerinden AK Parti ve Başbakan Erdoğan'a yaptığı eleştiriler, sosyal medyada alay konusu olurken siyaseten de tutarlı bulunmadı. 
MUHARREM İNCE HAKLI DEĞİL Mİ?
Kılıçdaroğlu'na muhalif olan CHP'lilerle birlikte MHP, BDP ve AK Partililer soruyor: Bu kadar, Cumhuriyet Halk Partili içinde, bırakın İçişleri Bakanlığı'nı yapacak, belediye başkanı olacak kimse yok mu? MHP'li Mansur Yavaş, AK Partili Lütfü Savaş'ı durup dururken neden aday yaptın? Hakan Şükür'ü de 'CHP'den aday yapalım' diyen CHP'liler ve Mansur Yavaş'a tepki koyan Muharrem İnce haklı değil mi?