Kemal Kılıçdaroğlu TOBB'da Konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu TOBB'da Konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu TOBB 71. Genel Kurulu'nda iş adamlarına hitap etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
- Başbakana cevap verecektik, anlatacaktık ama gitti. Keşke kalsaydı dinleseydi. Sözüm söz beyannamemizi sayın Başbakan'a göndereceğiz. 
- Bir ülkede Cumhurbaşkanı yalanlanırsa bu toplumun onurunu incitir. Benim ülkemin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı başka ülkenin yetkilileri tarafından yalanlanmamalı.
- 6572 sayılı CMK değiştirildi. Somut delile dayalı ifadesi makul şüphe ifadesi değiştirildi. Can ve mal güvenliğimiz yok. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir baskı sistemini sizin üzerinizde kurmaya çalışıyorlar.
- Başkanlık sistemi isteyen kişi yargı ve yasama benim ayağıma dolanan şeylerdir diyordu. Milli iradeye saygı diyorsak yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Lider sultasının olduğu milletvekili listesinin kapalı kapılar ardında belirlendiği siyasi sistemi değiştireceğiz. Buraya geldiler demokrasiden bahsettiler. Buraya bazı gazeteciler alınmadı. Bu doğru bir uygulama değil. Medyası özgür olmayan bir ülkede demokrasi olmaz. Medya halkın gözü kulağı sesi olmak zorundadır. Aman sesimi çıkartmayayım yarın müfettişler gelir korkusu var. 
- Ben size yeni bir demokrasi tanımı yapacağım. Demokrasi şudur; Devletin kurumlarına sıcak siyasetin müdahale edemediği alanlardır. Siyasi otorite hedef gösterir ama müdahale edemez.
- Yargıyı bu hale kim getirdi? Ben onun vicdanına teslim olmuşum ama siz ona siyasal kimlik verdiniz. Ben 13 yıldır soruyorum yargı neden bu halde diye? Bağımsız kurumlara müdahale olursa demokrasi ortadan kalkar.
YENİ BİR ANAYASA

- Yeni bir anayasayı elbette yapacağız. Modern bir anayasa yapacağız. 12 eylül anayasasının basın özgürlüğü ile ilgili maddesi var. Darbe anayasası basın hürdür sansür edilemez diyor. Darbe anayasasında bile bu diyor. Şu anda basın özgürlüğüne inanmamız lazım. İngiltere’de yazılı anayasa yok. Demokrasi yok mu ingiltere’de.  Demokrasinin beşiğidir diyorlar orada. Neden orada siyasi kirlilik yok. Sözüm söz iktidara gelişimizin hemen ardından siyaseti kirlilikten temizleyeceğiz. Birinci ayak bu.
"YÖK'Ü KALDIRACAĞIZ"

- İkinci ayak. Üreteceğiz. Katma değeri yüksek ürün üreteceğiz. Soru 3. Katma değeri yüksek ürünü nasıl üretiriz. Üniversitelerin eğitim sistemini değiştirerek olur. Eğer siz düşünen, bilgi üreten adamı cezalandırırsanız, o ülke yükselemez. Biz YÖKü kaldıracağız. Üniversitelerde her türlü düşünce özgürce tartışılacak.
- Organize sanayi bölgelerine iş garantili eğitim getireceğiz. Bütün OSB’lere yatılı okul kuracağız. Teşvik sistemi. Bu teşvik sistemiyle yol alamazsınız. Bir iş adamı çıktı ben Türkiye’de çip üretmek istiyorum bana 1 milyar dolar lazım dedi. Ben başbakan olsaydım, o 1 milyar doları gözüm kapalı verirdim o iş adamına. Ama biz o 1 milyar dolarları kime verdik. AVM’lere verdik.
"KİMİN PROJESİ DAHA İYİ BAKALIM"

- Buradan TOBB Genel Kurulu’nda sayın başbakana rica ediyorum. Uygar dünyada, uygar demokrasilerde liderler bir araya gelirler. Gel bir herhangi bir televizyon kanalında, projelerimizi alalım konuşalım, kimin projesi daha iyi bakalım. 27 yılımı kamuya verdim. Ekonomide hesapları en iyi bilen kimdir diye sorun, her konuda birinci sırada beni gösterirler.
- Kaynak bulma konusunda en önemli tanıdığım Bülent arınçtır. Dedi ya bu kadar israf olmasaydı vergi bile toplamaya gerek kalmazdı. En büyük tanığım  Bülent arınçtır.
Kaynak : Haber7