Kemal Kılıçdaroğlu düğmeye bastı

Kemal Kılıçdaroğlu düğmeye bastı

2015 genel seçimi için düğmeye basan CHP bölge toplantılarına başlıyor.

Dokuz ilde yapılacak toplantılarda parti örgütleri, kanaat önderleri ve farklı toplum kesimlerinin görüşleri alınacak. Merkez Yönetim Kurulu’na sunulan taslak siyasi tutum belgesine bu toplantıların ardından son şekli verilecek.
CHP 2015 seçimleri için hazırlıklara başladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında ikinci kez genel seçim sınavına girecek olan CHP, Antalya’da milletvekilleri ile yaptığı değerlendirme toplantısının ardından bu kez bölge toplantılarına başlıyor. Dokuz ilde yapılması kararlaştırılan bölge toplantılarına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.
İlk toplantıyı 9 Kasım’da Ankara’da yapacak olan CHP, bu bölge toplantılarında hem örgütün görüşlerini alacak hem de kanaat önderleri ile çeşitli toplum kesimlerini dinleyecek.

İki ay sürmesi planlanan toplantılarda CHP seçim bildirgesinin temelini oluşturacak "siyasi tutum belgesi"ni olgunlaştıracak.

Taslak metni hazırlanan ve Merkez Yönetim Kurulu’na sunulan siyasi tutum belgesine bu toplantıların ardından son şekli verilecek.

‘İnteraktif’ bildirge CHP interaktif bir bildirgeyle seçmenin karşısına çıkmayı amaçlıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada “Parti örgütlerini, kanaat önderlerini dinleyeceğiz, onları da paydaş edeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun katılacağı bölge toplantılarının ardından genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinden oluşan heyetler de o bölgedeki tüm illerde benzer toplantılar yapacak.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu’nun verdiği bilgiye göre, CHP genel bir seçim bildirgesinin yanı sıra her bölge ve o bölgedeki iller için tarım ve ekonomi gibi ana başlıklarla ilgili taahhütleri içeren seçim bildirgeleri hazırlamayı da planlıyor.

‘Umuda yolculuk’  

CHP'nin geçen hafta sonu Antalya'da yaptığı değerlendirme toplantısında Kılıçdaroğlu'nun en çok beğendiği seçim sloganı 'Umuda yolculuk' olmuştu. CHP'nin seçim kampanyasında bu sloganı kullanması ve 'sosyal devlet' ve ekonomik sorunların çözümünü vurgulaması bekleniyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 4 Kasım 2014 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bunun işaretini verdi. Kılıçdaroğlu "Sosyal devleti yeniden inşa edeceğiz. İşsizliği, yoksulluğu kader olmaktan çıkaracağız. Bütün işsizlere sesleniyorum, gelip CHP'ye oy vereceksin. Eğer parti olarak sana iş bulamazsak hesabını benden soracaksın" dedi. CHP'nin 2015 seçimlerine yönelik hazırladığı siyasi tutum belgesinde ise Kürt sorununun çözümü, yargı bağımsızlığı, parlamenter sistemin devamı, basın özgürlüğü, anadilde öğretim, din ve inanç özgürlüğü konularında partinin savunduğu ilkeler de yer alıyor. 

Kaynak: Al Jazeera