KCK'dan Son Dakika Cizre Açıklaması

KCK'dan Son Dakika Cizre Açıklaması

KCK Cizre'deki olaylara ilişkin yaptığı son dakika açıklamada eylem çağrısı yaptı: "Kürdistan'da hiçbir saldırı karşılıksız kalmamalıdır."

KCK'dan yapılan açıklamada Cizre’de dün akşam 12 yaşındaki bir çocuğun öldürüldüğü anımsatılarak, “90’lı yıllarda bile direnmesini bilen Cizre – Botan halkı, AKP devleti ve paraleli Hüda – Par’a karşı elbette direnecek, serhıldanları daha da yükseltecektir. Halkımız, AKP devletine ve Hüda – Par’ın saldırılarına karşı öz savunmasını ve örgütlülüğünü geliştirerek cevap vermelidir. Kürdistan'da hiçbir saldırı karşılıksız kalmamalıdır. Halkımız her türlü saldırılara karşı öz savunma, meşru ve demokratik direnme hakkını geliştirerek karşılık vermelidir” dendi.

KCK'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

AK PARTİ VE HÜDA-PAR'A SUÇLAMA

“En son Cizre’de 12 yaşındaki Kürt çocuğu Nihat Kazanhan AKP devletinin polis kurşunlarıyla katledilmiştir. Cizre’de son iki aydır üst üste cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin AKP iktidarının, polis ve asker güçleriyle paralel Hüda - Par tarafından işlendiği tescilidir.

Cizre’de devletinin zırhlı araçları plakasız dolaşmakta, halkın üzerine kurşun yağdırmaktadır. Sicili geldiği Trabzon’da belli olan yeni kaymakam ile birlikte, Cizre’de tam bir devlet terörü estirilmiştir. DTK eş başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak’ın Reber Apo’nun Cizre – Botan halkına mesajını iletmek üzere gittikleri Cizre’de aynı gün hiçbir olay olmadığı halde Nihat Kazanhan’ın polis kurşunlarıyla katledilmesi, AKP devletinin Kürt halkına olan düşmanlığını ve Önder Apo’nun ısrarla geliştirmek istediği müzakere sürecine nasıl sahte ve ikiyüzlü bir politikayla yaklaştığını açıkça gözler önüne sermektedir.

SERHİLDANLARI DAHA DA YÜKSELTECEK

90’lı yıllarda bile direnmesini bilen Cizre – Botan halkı, AKP devleti ve paraleli Hüda – Par’a karşı elbette direnecek, serhıldanları daha da yükseltecektir. Halkımız, AKP devletine ve Hüda – Par’ın saldırılarına karşı öz savunmasını ve örgütlülüğünü geliştirerek cevap vermelidir. Kürdistan'da hiçbir saldırı karşılıksız kalmamalıdır. Halkımız her türlü saldırılara karşı öz savunma, meşru ve demokratik direnme hakkını geliştirerek karşılık vermelidir.”