KCK'dan o partiye 'HDP'yle birleşin' ısrarı

KCK'dan o partiye 'HDP'yle birleşin' ısrarı

KCK kritik 2015 seçimleri öncesi, yüzde 10 barajına rağmen parti olarak seçime gireceklerini açıklayan HDP'ye ittifak arayışına girdi. KCK Yürütme Konseyi üyeleri Duran Kalkan ve Mustafa Karasu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi’ne (ÖDP) seçimlere Halkların D

KCK kritik 2015 seçimleri öncesi, yüzde 10 barajına rağmen parti olarak seçime gireceklerini açıklayan HDP'ye ittifak arayışına girdi. KCK Yürütme Konseyi üyeleri Duran Kalkan ve Mustafa Karasu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi’ne (ÖDP) seçimlere Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile girmesine yönelik teklifte bulundu.

Rudaw'ın haberine göre, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Duran Kalkan’ın ardındanKCK Yürütme Konseyi üyesi Mustafa Karasu da ÖDP’ye ittifak çağrısı yaptı.

"HDP BARAJI GEÇERSE TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN'IN KADERİ DEĞİŞİR"

Karasu, “Demokratik Ulus” dergisinin son sayısında yayınlanan “Türkiye’nin Demokratikleşmesinde Tarihsel Rol Oynamak” başlıklı yazısında, HDP’nin seçimlere parti olarak gireceğini belirterek, AK Parti ve CHP, HDP’nin parti olarak seçimlere girmesini istemediğini iddia etti; HDP’nin barajı geçmesi durumunda Türkiye ve Kürdistan’ın kaderini değiştireceğini yazdı.

Karasu, parti içinden gelen “Barajı aşamayız, milletvekili olamayız” değerlendirmelerini “AK Parti’nin özel savaş söylemi” olarak değerlendirdiği yazısında şu ifadeler yer aldı:

"AKP VE CHP'NİN OYNADIĞI DEMOKRASİCİLİK OYUNU..."

“Gelinen aşamada bağımsızlarla seçime girmek, bazılarını milletvekili yapmak, demokratik siyasal mücadelede bir iddia sahibi olmamak ve AKP ve CHP’nin oynadığı demokrasicilik oyununun figüranı haline gelme anlamına gelecektir.”

Karasu 'Tüm devrimci demokrasi güçlerine çağrı yaptıklarını ancak ÖDP ve Haziran Hareketi’nin katılımını önemli gördüklerini' belirterek “Ya böyle bir ittifakla demokratikleşmenin önünü açacağız ya da seçim sonrası halklarımız açısından ağır bedellere yol açacak şiddetli bir savaş dönemine girilecektir” dedi.

"AKP'NİN KOLTUK DEĞNEĞİ KONUMUNA DÜŞMEMEK İÇİN..."

Daha önce de Avrupa'dan yayın yapan Yeni Özgür Politika gazetesinde yazan KCKYürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, “AKP’nin 2015 genel seçimini tek başına kazanmasını engellemek için, AKP’nin koltuk değneği konumuna düşmemek için, Kürt sorununu çözerek Türkiye’nin barışının ve demokratikleşmesinin yaratıcısı olmak için başta ÖDP olmak üzere tüm demokratik güçleri seçim çatısı altında birleşmeye çağırıyorum” diye yazmıştı.

ÖDP NE CEVAP VERDİ?

ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş, öneriyi değerlendireceklerini açıklamıştı.

Kalkan başka bir yazısında ise, “HDP önündeki ÖDP engeli kesinlikle aşılmalıdır” diye yazmış ve bu ifade tehdit olarak algılanmıştı. ÖDP’den “Bizim ne yapıp ne yapmayacağımıza karar verme yetkisini şimdiye kadar kimseye vermedik. Kimsenin haddine de değil” cevabı verilmişti.