Kazılar savaştan daha tehlikeli

Kazılar savaştan daha tehlikeli

Kudüs'teki Mescid-i Aksa Müdürü Nacih Bekirat, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın altında yürüttüğü kazıların füze ve tanklarla açılan savaştan daha tehlikeli bir durum arz ettiğini söyledi

RAMALLAH

Kudüs'teki Mescid-i Aksa Müdürü Nacih Bekirat, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın altında yürüttüğü kazıların füze ve tanklarla açılan savaştan daha tehlikeli bir durum arz ettiğini söyledi.

Bekirat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Aksa'ya yönelik sistemli bir savaş yürüttüğüne dikkati çekerek "İsrail'in Aksa'ya yönelik ihlalleri 47 yıldır devam ediyor. İsrail yönetimi burada, Aksa'nın temellerinin olduğu bölgeye ulaşmayı, çökmelerin yaşandığı binalardaki halkın tahliyesini ve son olarak bu topraklara el koymayı hedefliyor. Bu kazılar, tank ve füzelerle açılan savaştan daha tehlikeli bir durum arz ediyor" dedi.

İsrail'in açtığı tünellerin bazı yerlerde bir kilometreyi bulduğunu ifade eden Bekirat, "Kazılar kentin güneyindeki Silvan bölgesine kadar ulaştı. İsrail bu kazılarla kentin, Müslüman kimliğini değiştirmeyi amaçlıyor" diye konuştu.

Bekirat, İsrail'in Aksa'ya alttan ulaşıp onu yıkmak ve üzerinde de Süleyman Mabedi'ni inşa etmek için güvenli koridorlar aradığını öne sürdü.

İsrail yönetimi, Mecsid-i Aksa'nın altında Süleyman mabedini arama gerekçesiyle yaptığı arkeolojik kazıları sürdürüyor. Filistinliler, İsrail'i yerleşim faaliyetleri ve kazı çalışmalarıyla Kudüs'ün tarihi kimliğini değiştirmeye çalışmakla suçluyor.

Muhabir: Quay Abu Samra - Gülşen Topçu - Ömer Erdem