Kayseri'de IŞİD Operasyonu

Kayseri'de IŞİD Operasyonu

Kayseri'de terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yeşilhisar ilçesinde bir ikamette terör örgütü IŞİD üyesi olduğu tespit edilen Suriye uyruklu F.G'nin saklandığı bilgisi üzerine eve operasyon düzenledi.

Yakalanan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Son zamanlarda Türkiye'de MİT'in ve Emniyetin ortak operasyonları ile IŞİD'in uyuyan hücrelerine birçok operasyon yapıldı. Operasyonlarda gözaltına alınanların tamamının yabancı uyruklu olması, Suriye ve Irak'ta IŞİD ve Nusra gibi terör örgütleri adına faaliyette bulunmuş olmaları dikkat çekiyor.

Sıra Türkiye'de mi?

Türkiye'den de terör örgütleri IŞİD ve Nusra'ya katılıp onlar adına Suriye'de ve Irak'ta faaliyette bulunan çok sayıda Türkiye vatandaşının da olduğu biliniyor. MİT'in ve Emniyetin ortak operasyonlarının gelecekte bu kişilere de yönelik olacağı tahmin ediliyor.

Suriye'den sonra sıranın Türkiye ve İran'a geleceğinin sıklıkla vurgulandığı bir ortamda merak konusu olan soru şu: Bu operasyonların üst üste gelmesi MİT'in, IŞİD'in Türkiye'ye karşı harekete geçireleceği ile ilgili ciddi istihbaratlar mı? (AA/Ajanslar)