Kayıp uçak muamması sürüyor

Kayıp uçak muamması sürüyor

Kayıp Malezya uçağı hala bulunamadı. Aramalarda dördüncü haftaya girilirken arama yapılan sahalardan gelen bilgiler umut vaat etmiyor

Malezya Havayollarına ait olan ve 8 Mart günü radardan kaybolan uçak hala bulunamadı. Çalışmalar çok uluslu bir ekip tarafından gerçekleştiriliyor. Çok büyük bir alanda yapılan saha arama çalışmlarında elde edilen bulguların çoğunun kayıp uçağa ait olmadığı ortaya çıktı.

Malezya Başbakanı Necip bin Rezak, Avustralya'nın Perth şehrinde sürdürülen arama faaliyetlerini yerinde incelemek için bölgeye gidecek. Malezya ulaştırma bakanı dün yaptığı açıklamada, başbakan Rezak'ın 24 Mart'ta yaptığı açıklamada, iddiaların aksine, "uçağın Hint okyanusuna düştüğü" yönünde bir ifade kullanmadığını dile getirdi.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott da yaptığı açıklamda, Necip bin Rezak'ı desteklediğini belirterek, Malezya başbakanının 24 Mart günü yaptığı açıklamasında kullandığı "uçağın denizde kaybolduğu" yönündeki ifadenin kamuoyuna yönelik sorumluluğun bir gereği olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) bir hukuk şirketinin, bazı yolcu yakınlarının başvurusu üzerine Malezya Havayollarına dava açmaya hazırlandığı yönündeki haberler üzerine, Malezya Ulaştırma Bakanı yalan haber yapan medya gruplarına dava açacaklarını söyledi.

Bakan yaptığı açıklamada, sakladığımız hiçbirşey yok, şayet bize dava açılırsa, ilk günden itibaren kaydettiğimiz yalan haber kaynaklarını mahkemeye vereceğiz dedi.

Malezya ulaştırma bakanı dün gerçekleştirilen basın toplantısında 30 günün dolması halinde Malezya'nın 'B planı' nedir sorusuna, amaçlarının kara kutuya ulaşmak olduğu cevabını verdi.

Aramalara katılmak için, Avustralya'nın Perth kentinden yola çıkan donanımlı bir geminin dün yola çıktığı belirtiliyor.