Kayıp Malezya uçağı bulundu

Kayıp Malezya uçağı bulundu

İki günden bu yana kayıp olan Air Asia uçağına ait olduğu belirlenen nesneler tespit edildi. Nesneler, uçağın radardan kaybolduğu bölgeye 10 kilometre uzakta bulundu

Endonezya'nın Surabaya adasından Singapur'a giderken kaybolan AirAsia yolcu uçağının bulunmasına yönelik çalışmalarda önemli bir gelişme yaşandı. Taşıdığı 162 kişiyle birlikte kaybolan uçağa ait parçaların Endonezya açıklarında tespit edildiği açıklandı.

Endonezya'dan yapılan açıklamada, havadan sürdürülen aramalarda acil durum kaydırağı ve uçak kapısına benzeyen nesneler tespit edildiği duyuruldu. Endonezya hava kuvvetleri yetkilisi Agus Dwi Putranto, arama çalışmalarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, "10 büyük nesne ve daha fazla sayıda beyaz renkli şeyler tespit ettik" dedi.

Reuters'ta yer alan habere göre ise, bulunan parçaların yüzde 95 ihtimalle kayıp uçağa ait olduğu bildiriliyor. Bu açıklamadan yaklaşık bir saat sonra ise bu nesnelerin AirAsia uçağına ait olduğu duyuruldu. Açıklamayı Endonezya Sivil Havacılık Kurumu Genel Direktörü Djoko Murjatmodjo yaptı. AFP'nin haberine göre, Djoko, Endonezya Ulaştırma Bakanı'nın kısa süre içinde bölgeye gideceğini söyledi.

Djoko, "Arama kurtarma personelimizin gözlemleri sonucunda, yolcu çıkışı kapısı ve yük kapısı gibi belirgin şeyler bulundu. Denizde, Pangkalan Bun'un 160 kilometre güneybatısında bulundu" diye konuştu.

Endonezyalı yetkilililer, nesnelerin tespit edildiği yerin, uçakla radar bağlantısının kesildiği noktaya yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olduğunu söyledi.

Borneo adası açıklarında görülen nesnelerin toplanması için bölgeye bir helikopter gönderildiği açıklandı.

155 yolcu ve yedi kişilik mürettebat taşıyan Airbus A320-200 tipi QZ8501 sefer sayılı uçakla bağlantı, Pazar sabahı kalkışından yaklaşık 50 dakika sonra yerel saatle 06.18'de Cava Denizi üzerindeyken kesilmişti.

ENKAZIN BULUNDUĞU BÖLGEDE BAZI CESETLER TESPİT EDİLDİ

Yetkililer, enkazın bulunduğu bölgeye yakın noktalarda bazı cesetlerin tespit edildiğini bildirdi. Bölgede görevli olan bir Endonezyalı askeri yetkili, dalgaların üzerinde insan bedenine benzer birşeyler gördüğünü daha sonra dikkatli şekilde baktığında, bunun bir insan cesedi olduğu farkettiğini söyledi.

Yetkililer bölgede şimdiye kadar altı ceset tespit ettiklerini söyledi. Cesetlerin şişmiş oldukları ancak bozulmamış halde bulundukları kaydedildi.