Kayıp Kamyon Depremi

Kayıp Kamyon Depremi

STAR’ın kamuoyuna duyurduğu ‘kayıp kamyon’ skandalı nedeniyle görevden alınanlara SGK’nın zirvesindeki isimler de eklendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ile SGK’nın 2 başkan yardımcısı görevden alınarak başka kurumlara atandı.

SGK’DAKİ SKANDAL SONRASI GÖREVDEN ALMALAR, TEPE YÖNETİCİLERE DE UZANDI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Başkanlığı’nda yaşanan ‘kayıp kamyon’ skandalının ardından başlayan görevden almalar, kurumun zirvesine de uzandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar ile SGK’nın 2 başkan yardımcısı görevden alındı. Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Fatih Acar, Başbakanlık Müşavirliği’ne, SGK  başkan yardımcıları Mehmet Ali Sağlam ve Ali Pekten de bakanlık müşavirliğine getirildi. STAR’ın “SGK’nın kayıp kamyonları paralele para taşıdı” başlığıyla verdiği haberin ardından ilk önce skandalın baş aktörü Ramazan Yıldız merkeze alınmıştı. SGK İstanbul İl Müdürlüğü görevinin ardından bir süredir Ankara İl Müdürlüğü görevi yapan Yıldız merkeze alınarak müfettişlik kadrosuna dahil edilmişti. Yıldız’ın yanı  sıra, Manisa İl Müdürü Murat Saygı, Konya İl Müdürü Cem Dinç, Konya İl Müdür Yardımcısı Mustafa Onan, Manisa İl Müdürü Murat Saygı, Hatay İl Müdürü Zekai Kalay, Samsun İl Müdürü Selami Göz, Tekirdağ İl Müdürü Mahmut Kotan, Malatya İl Müdürü Mustafa Yılmaz, Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, Kayseri İl Müdürü Mükremin Sürücü ve Adana İl Müdürü Muharrem Akbaş görevden alınan isimler olmuştu.

‘Paralel’le bağlantısı var

STAR’ın kamuoyuna duyurduğu ‘paralel yapı’yla bağlantılı skandal, görevden alınan Yıldız’ın SGK İstanbul İl Başkanlığı döneminde yaşanmıştı. 11 Temmuz 2013 tarihinde SGK Başkanlığı’na da gönderilen resmi yazıya göre o dönemde 180’i aşkın kamyon hurda kağıt el altından ihalesiz satıldı. Yaklaşık 5 milyon lirayı bulan el altından satışın organize şekilde yapıldığı ve suçu örtmek için söz konusu depolarda tutulan güvenlik kayıtlarının da yok edildiği tespit edildi. SGK, 23 Ağustos 2013’te bir müfettiş görevlendirdi. Bu sayı 18 Kasım’da 4’e çıktı, ancak soruşturma hala sonuçlanmadı. Bakanlık Müsteşarı Fatih Acar’ın da aralarında bulunduğu son görevden almaların bu süreçle yakın ilgisi olduğu belirtiliyor.