Kayıp Dinleme Cihazları bulundu

Kayıp Dinleme Cihazları bulundu

Paralel devlet yapılanmasının yasa dışı dinleme araçları ortaya çıkartıldı. Emniyet'in kayıp 11 dinleme cihazı Genel Müdürlük çatısında faal halde bulundu.

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından 4 yıl önce alınan ancak daha sonra envanterde olmadığı ortaya çıkan 11 teknik takip cihazının sırrı çözüldü. Müfettişlerin araştırdığı konu bir ihbar üzerine aydınlandı. Hükümet kulislerine yansıyan bilgiye göre, Türkiye gündeminde uzun süredir tartışılan kayıp cihazlar Emniyet'in çatısında çıktı. Söylendiği gibi cihazlar kullanılamaz durumda da değil. Faal ve hala dinleme yapabilir halde bulundu.

'BULUT'TA SAKLADILAR

Emniyet'in çatısındaki dinleme cihazları ile bugüne kadar Türkiye genelinde dinlemeler yapılmış. Dinlemeleri yapanlar, fiberoptik kablolar ile uç verip devletin elindeki gizli bilgileri internet üzerinde tuttular. "Bulut" adı verilen teknolojiyi kullandılar. Böylece devletin en gizli bilgileri şifreyi kıran herkesin, özellikle de yabancı istihbarat birimlerinin kolayca ulaşabileceği bir hale gelmiş oldu. Kaybolan cihazlardan biri Diyarbakır'da bulunmuş ve KCK operasyonları için kullanıldığı ortaya çıkmıştı. Müfettişler, cihaz için 'imha tutanağı' düzenlemişti.