Katliam başladı

Katliam başladı

Fransa'nın askeri müdahalesinin ardından Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki kaos daha da tırmandı. Fransız askerlerinin gözleri önünde Müslümanlar linç edilirken, camiler yağmalanıp yakılıyor

Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında çatışma yaşandığı ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği iddialarını dayanak alarak Orta Afrika Cumhruyeti'ne asker yığan Fransa, olayların seyrini değiştiriyor. Fransız birliklerinin başkent Bangui'de konuşlanmasından cesaret bulan bazı Hristiyan çeteler camileri yağmalamaya ve Müslümanlara saldırmaya başladı. Camiler ateşe verildi, evler yağmalandı, arabalar yakıldı.

HOLLANDE GİDİYOR

Fansız askerlerinin Müslüman Seleka milislerini tutuklayıp silahsızlandırmasının ardından Hristiyan saldırganların Müslüman halka linç eylemlerine giriştiği de ifade ediliyor. Çok sayıda Müslümanın sokaklarda Fransız askerlerinin gözünün önünde saldırıya uğradığı iddia ediliyor. Diğer taraftan eski sömürgeye çıkarma yapan Fransa'nın Cumhurbaşkanı François Hollande'ın kaosun tırmandığı bu ülkeye gideceği açıklandı.

İKİ FRANSIZ ASKER ÖLDÜ

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Bangui'deki çatışmalar sırasında 2 Fransız askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransız birliklerinin isyancıların silahsızlandırılmasına yönelik operasyonlara başladığını açıklamıştı.