Katil Siyonistlerden Din Tüccarlığı

Katil Siyonistlerden Din Tüccarlığı

İsrail, bugün sandığa gidiyor. Sabah 07:00'de başlayan oy verme işlemi 22:00'de bitecek.

İsrail halkı bugün sandık başında. Netanyahu için kritik olarak nitelendirilen seçimlerde bazı görüntüler dikkat çekti. Haaretz gazetesinin haberine göre, o görüntülerden biri de, Ortodoks Yahudiliğini benimseyen Şas Partisi'nin, başhaham Rabin Ovadia Yosef'in fotoğrafı ile seçim alanlarında dağıttığı 'cennetin anahtarı' oldu.

Şas Partisi, Ultra Ortodoks da denilen Haredi Yahudiliğinin benimsendiği siyasi hareket. Aşırı muhafazakar olan bu partinin Knesset meclisinde 7 koltuk alması bekleniyor.

Lieberman: IŞİD'i İsrail'in dışında tutmak istiyorsanız bana oy verin

İsrail Dışişleri Bakanı ve 'Yisrael Beiteinu' partisinin lideri Avigdor Liberman'ın seçim vaadi de hayli dikkat çekici. Liberman, seçim öncesi yaptığı konuşmada, "IŞİD'i İsrail dışında tutmak istiyorsanız bana oy verin" dedi.

İsrail'de bugün 5 milyon 881 bin 696 seçmen, sandık başınsa. Seçimin Binyamin Netanyahu'nun Likud Partisi ve İzak Herzog-Tzipi Livni ikilisinin merkez-sol eğilimli "Siyonist Birlik" arasında zorlu çekişmeye sahne olması bekleniyor.

İsrail'de seçime katılan 11 partinin isimleri şöyle;

Likud, Zionist Union (Siyonist Birlik Partisi) Meretz, Joint Arab List (Arap Partileri), Kulanu, Shas, Yahad, Yesh Atid, Habayit Hayehudi, United Torah Judaism, Yisrael Beiteinu(İsrail Evimiz Partisi).