Katil Devletin Politakası

Katil Devletin Politakası

Siyonist Başbakan Bünyamin Netanyahu tehditler savurarak Hamas'a yüklendi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'e zarar veren ya da buna teşebbüs edenlere güçlü şekilde yanıt vereceklerini belirterek 'Hamas'a bu politikamızı hesaba katmasını tavsiye ediyorum' dedi. 
İsrail Bakanlar Kurulu Toplantısı öncesi açıklamalarda bulunan İsrail başbakanı Netanyahu, bu sabah Gazze'ye yapılan hava saldırısına yönelik, "Güneydeki sükuneti korumaya kararlıyız. Önleyici eylem politikalarımıza devam edeceğiz. 

Bize zarar veren ya da buna teşebbüs edenlere güçlü şekilde yanıt vereceğiz. Hamas'a bu politikamızı hesaba katmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

BM Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO) hafta sonunda Fransa'da yapmayı planladığı "Yahudiler ve İsrail Toprakları Arasındaki Bağ" konulu sergiyi barış görüşmelerine zarar vereceği gerekçesiyle iptaline sert tepki gösteren Başbakan Netanyahu, "Bu müzakerelere zarar vermez. 

Müzakereler gerçeklere dayalıdır. Gerçekler zarar vermez. Ama bazı ülkelerin büyükelçilerini otomatik olarak gerekçe olmadan ülkelerine çağırırken, Filistin otoritesinin ihlallerine yanıt vermemek zarar verir" değerlendirmesinde bulundu.

"Gaz maskesi dağıtımı durduruldu"
Öte yandan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda hükümetin 2013 yılı Ocak ayı başında dağıtımına başladığı ücretsiz gaz maskesi uygulamasını ise kimyasal silah saldırısı tehdidinde ciddi düşüş yaşandığı gerekçesiyle askıya alma kararı aldığı belirtildi.

Netanyahu Davos yolcusu

Başbakan Netanyahu'nun Dünya Ekonomik Forumu'na katılmak üzere Davos'a gideceği bildirildi. Netanyahu'nun Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ile bir araya geleceği ziyarette ayrıca Yahoo ve Google yöneticileri ile de görüşeceği kaydedildi.
Kaynak: AA