Katil Çin'den Perinçek'e  Ödül

Katil Çin'den Perinçek'e Ödül

Türkiye’deki seçmen karşılığı %0.2’yi bile bulmayan Perinçek/Aydınlık hareketine; Çin, Rusya, İran ve Esed Rejimi epeyce yatırım yapıyor, iş gördürüyor. Bunun karşılığında değişik şekillerde ödüllendiriyor.

1992-1995 yıllarında Sırp Ordusunun Boşnak Müslümanlara karşı giriştiği tecavüz ve katliamları "emperyalizmle mücadele" yalanıyla savunup meşrulaştırmaya kalkışan Aydınlık/Perinçek örgütünün bu dönemde de Doğu Türkistan'daki toplama kamplarını ve Uygur Müslümanlara yönelik Çin devletinin despotik siyasetini türlü yalan ve iftiralarla savunuyor. 

Türkiye'de hiç bir dönem % 0.2'den fazla halk desteği alamamış ancak askeri vesayet ve darbe dönemlerinde bürokrasi, akademi ve medyada cesametinin çok çok üzerinde varlık göstermiş Aydınlık/Perinçek örgütlenmesinin Rusya, Çin, İran ve Esed rejimine müzahir bir çizgide faaliyet gösterdiği biliniyor. Başörtüsü yasağının en ateşli savunucusu olan Aydınlık-Vatan Partisi-Türkiye Gençlik Birliği 28 Şubat sürecini de İmam Hatipler ve Kur'an Kurslarının kapatılması için de en önce kampanyalar düzenleyen örgütlenmeydi.

Bu grubun 27 Nisan e-muhtıra süreciyle birlikte AK Parti'nin kapatılması kampanyasında da militanca tavırlar sergilediği biliniyor. Asıl tuhaf olansa kimi saflıktan kimi köylü kurnazlığından bazı ahlaksız trollerin Perinçek örgütü ve kadrolarını Müslüman mahalleye "yerli ve milli" ambalajıyla pazarlamaya yeltenmekte inat etmeleridir. Güya Aydınlık çizgisi ve söylemiyle CHP'yi zayıflatacaklar, güya AB fonlarıyla hareket eden sol-sosyalist örgütleri yıpratacaklar. Stratejik planlarına, kurmay zekalarına bakarsak özbeöz, hakiki, yerli ve milli Atatürkçü sol hareketi Vatan Partisi/Aydınlık çevresiyle tescilleyecekler. Kargaları güldürecek bir ahmaklık, kendi sonunu hazırlayacak bir idraksizlik, şuursuzluk tavan yapmış resmen. Ajitasyon ve propaganda uzmanı Aydınlıkçılar bu gidişle, trolleri daha çok suya getirip susuz getireceklerdir.