Katar'dan  Suud'a Zeytin Dalı

Katar'dan Suud'a Zeytin Dalı

Katar'dan yapılan açıklamada, Suudi Arabistan’la ilişkilerin iyileşme aşamasında olduğu belirtildi.

Türkiye'nin Katar ile olan yakınlığı, Körfez ülkeleri arasında uzun süredir devam eden bir rahatsızlığı da beraberinde getiriyordu.

"SUUDİ ARABİSTAN'LA İLİŞKİLERİMİZ İYİYE GİDİYOR"
Katar'la özellikle askeri anlamda güçlü bir bağlantısı olan Türkiye, bölgedeki müttefiki sayılabilecek Katar için Suudi Arabistan'a da defalarca rest çekmişti.

Türkiye, Katar'la geliştirdiği askeri ilişkiler sonrasında Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye karşı başlattığı karalama kampanyalarına rağmen, ülkeyle olan bağına her zaman önem verdi.

"İLK ADIMI ATTIK"
Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Casim El Thani, gazetecilere verdiği röportajda Suudi Arabistan'la aralarında uzun süredir devam eden gerilimli ilişkilerin giderilmesi için adımların atıldığı söyledi.

KATAR, SUUDİ ARABİSTAN'LA BARIŞ SİNYALİ VERDİ
El Thani, verdiği röportajda; Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır'ın 5 Haziran 2017'de kesilen diplomatik ilişkileri ve abluka altına alma uygulamaları sonrasında iki buçuk yıldır devam eden Körfez krizine de son noktayı verme amacında olduğunu belirtti.

El Thani, "Suudilerle aramızda süregelen anlaşmazlık için ilk adımı attık. Şu an başlangıç aşamasında olsak da ilerlememiz başladı." İfadelerini kullandı.