Katar'dan Siyonistlere Yaranma Çabası

Katar'dan Siyonistlere Yaranma Çabası

Katarlı bir yetkili, Katar’ın ABD ve İsrail’in taleplerine karşılık vererek Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Salih Aruri’yi konuk etmekten vazgeçtiğini belirtti.

Katarlı bir yetkili, Katar’ın ABD ve İsrail’in taleplerine karşılık vererek Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Salih Aruri’yi konuk etmekten vazgeçtiğini belirtti.

Katar’a yönelik baskıların arttığı bir dönemde Katar'ın Gazze temsilcisi Muhammed el İmadi’den ilginç bir açıklama geldi.

İmadi, “Hiç bir zaman Hamas'a yardım etmedik” diyerek 'ABD ve İsrail'in talebiyle Salih Aruri'nin Doha'ya gelmesini reddettik” ifadelerinde bulundu.

İmadi ayrıca “Washington'un da onayıyla fakir Filistinlilere yardım göndererek Gazze'de çıkacak yeni bir savaşın önüne geçmeye çalışıyoruz" ifadesinde bulundu.

İsrail’le işbirliğinin Doha’nın kendisini Hamas’tan uzak tuttuğunun bir kanıtı olduğunu belirten Katarlı yetkili, “Biz Hamas’a yardım ediyor olsaydık İsrail bizim Gazze’ye girip çıkmamıza izin verir miydi sanıyorsunuz? Bu imkansız, onlar Hamas’a yardım etmediğimizi biliyor” dedi.

Abluka altındaki Gazze’de durumun daha da kötüye gittiğini belirten İmadi, “Gazze çöküşün eşiğinde, biz bir sonraki savaşı önlemeye çalışıyoruz. Yeni bir savaş çıksın istemiyoruz” dedi.

İşgal altındaki Kudüs’te Siyonist güvenlik yetkilileri ve Bölgesel İşbirliği Bakanıyla görüşen Muhammed İmadi, “Yaptığımız şey, her iki ülkenin huzur ve istikrarını korumak. Katarlıların harcadığı her kuruşun Gazzelilerin insani ihtiyaçları için harcandığı çok sıkı bir şekilde kontrol ediliyor” şeklinde konuştu.

Gazze hususunda ABD ile ilişkiler konusunda ise İmadi, “Yaptıklarımızı ABD’ye bildiriyoruz. Amerikalılar, bizimle birlikte. 2014’ten beri 20 kez İsrail’i ziyaret ettim. Önceki ziyaretlerim gizliydi ancak artık buna ihtiyaç duymuyoruz” şeklinde konuştu.

Katar, İsrail ile ''Normalleşmeye'' Başladı

Siyonist rejim temsilcilerinin Katar’daki spor müsabakalarına katılmaları, Katar halkı tarafından tepkiyle karşılandı.

Siyonist rejim bayrağı altındaki hentbol takımlarının Katar’ın başkenti Doha’daki turnuvaya katılmaları Katarlıların tepkisine neden oldu. Twitter üzerinden örgütlenen kullanıcılar Katar yönetimini İsrail ile ilişkileri normalleştirmekle suçluyor. Ebeveynlerin çocuklarını turnuvadan çekme çağrısı yapan bir kullanıcı da anne babaların çocuklarına Filistin’den bahsetmenin zaman geldiğini hatırlatıyor.

İsrailli sporcuların Katar ya da diğer Arap ülkelerindeki turnuvalara katılması her zaman tepkiyle karşılandı. Ancak Katarlı yetkililer bunun bir spor turnuvası olduğu ve hak eden herkesin katılabileceği ifadeleriyle durumu meşrulaştırmaya çalışıyor.

Katar’ın İsrail ile resmi bir ilişkisi bulunmuyor. Ayrıca Katar, Hamas’ın bazı liderlerine de ev sahipliği yapıyor. Diğer yandan Katar’ın Gazze’yi yeniden yapılandırma komitesi başkanı Muhammed el İmadi Gazze’ye yardım edebilmek ve bölgede barışı sağlayabilmek için İsrail ile yakın işbirliği içinde olmak gerektiğini savunmuştu.

 

 

Kaynak : Kudüshaber