Katar'dan Ensarullah Karşıtı Yemen Koalisyonu'na Bin Asker

Katar'dan Ensarullah Karşıtı Yemen Koalisyonu'na Bin Asker

Yemen'de Cuma günü 64 asker kaybederek ağır bir darbe alan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, ülkeye asker sevkiyatını hızlandırdı. Katar, ülkeye dün bin asker gönderdi. Koalisyon asker sayısını daha da artıracak.

l Jazera Muhabiri Abdülmuhsi Şeyh, Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyonun bugün ikinci bir asker sevkiyatı yapmasının beklendiğini söyledi. Şeyh, dün bine yakın Katarlı askerin Vedia Sınır Kapısı üzerinden Yemen’e girdiğini hatırlatarak, birliklerin orta ve ağır silahlar, füze ve gelişmiş iletişim sistemleriyle donanımlı olduğunu belirtti, bugün girmesi beklenen birliklerin daha büyük sayıda ve daha donanımlı olacağını da kaydetti.
 Askerlerin varması planlanan noktayla ilgili ise Şeyh, koalisyonun askeri birliklerinin Merib’e gittiğini ve orada daha önce giren birliklerle birleştirildiğini ifade etti. Şeyh, girecek askeri birliklerle beraber Merib, Şebve, Cevf ve Aden’de başta olmak üzere Yemen’in genelinde toplam 10 bin koalisyon askeri olacağını belirtti.
 Sana operasyonu
 Katarlı birliklerin, koalisyonun hazırlığı içinde olduğu ‘Sana’yı kurtarma operasyonu’nun önemli ayaklarından biri olacağını kaydeden Al Jazeera muhabiri, koalisyonun bu hazırlık kapsamında Yemen’e 30 Apaçi helikopteri, füze fırlatma sistemleri ve zırhlı araçları gönderdiğini aktardı.
 Koalisyon güçleri Suudi Arabistan tarafından desteklenen Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi yanlısı güçlere destek veriyor. Bu güçler çoğunlukta Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikler (BAE), Katar ve Bahreyn’den...
 Hadi yanlısı birliklere eğitim sağlayan bu güçler, askerlere tank ve zırhlı araçların yanı sıra füze sistemlerinin de kullanımını öğretiyor.