Katar'dan Almanya Hamlesi

Katar'dan Almanya Hamlesi

Katar, Almanya'ya yapacağı milyarlarca avroluk yatırım kararı aldı. Katar, geçen ay Türkiye'ye 15 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin 7 Eylül Cuma günü yapacağı Berlin ziyareti öncesi Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt'e konuşan Katar Maliye Bakanı Al-Emadi, söz konusu ziyarette yatırımların açıklanacağını bildirdi.
 
Al-Emadi, Almanya'yı küresel ekonomide önemli bir oyuncu olarak gördüklerini belirterek, Almanya pazarı hakkında çok iyimser düşündüklerini kaydetti.
 
Katar, son 30 yılda Alman şirketlerine 20 milyar euro'dan fazla yatırım yaptı
 
Sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) zengini Katar, son 30 yılda Volkswagen, Deutsche Bank, Siemens, Hochtief ve SolarWorld gibi Alman şirketlerine 20 milyar euro'dan fazla yatırım yaptı.
 
Siemens, Deutsche Bahn ve birçok uluslararası Alman şirketinin altyapı projeleri mevcut
 
2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar’da, Siemens, Deutsche Bahn ve birçok uluslararası Alman şirketi altyapı projeleri gerçekleştiriyor.
 
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmesinin ardından Körfez bölgesinde baş gösteren krizde, Berlin Katar’ı desteklemişti.
 
Türkiye'ye de 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacaklar
 
Geçtiğimiz ay Katar Emiri Al Sani, Başkan Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Katar olarak Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını bildirmişti.
 
Türkiye ve Katar merkez bankaları 15 milyar dolarlık yatırım paketinin ilk adımını, ikili Para Takası (Swap) Anlaşması imzalayarak atmıştı.