Katar ve Suudi Arabistan Normalleşiyor

Katar ve Suudi Arabistan Normalleşiyor

Suudi Arabistan ve Katar arasında bir süredir 'Körfez Krizi' bağlamında yürütülen görüşmelerin ilk meyvesi: Katar-Suud arasındaki bütün hava ve kara sınırları açılıyor. Haberi Kuveyt Dışişleri Bakanı verdi.

Kuveyt Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan ile Katar arasındaki kara, deniz ve hava sınırlarının bu akşam itibarıyla açılması için anlaşmaya varıldığını açıkladı. açıklamasını yaptı.

'KATAR İLE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA NE OLMUŞTU'

Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dahil bazı Arap ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmesi, Körfez bölgesinde son yıllarda görülen en büyük diplomatik krize yol açmıştı.

Mısır "ikinci bir emre kadar" Katar uçaklarına hava sahasını kapatmış, Katarlı diplomatlara kendi ülkelerine dönmeleri talimatı verilmişti.

Suudi Arabistan Katar'ı, 'Orta Doğu'da terörizme destek vermekle' suçluyor ve Doha yönetiminin Suriye'de adını "Şam'ın Fethi Cephesi" olarak değiştiren Nusra Cephesi'ni ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü desteklediğini iddia ediyordu.

Gerçekleşen bütün bu olaylar sonrasında Suudi Arabistan başta olmak üzere, Mısır, Bahreyn, BAE ve Yemen, Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı almıştı.