Katar Rest Çekti

Katar Rest Çekti

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman el Sani, 'Körfez ülkeleri ablukayı kaldırana kadar müzakere olmaz diyerek rest çekti

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman el Sani, 'Körfez ülkeleri ablukayı kaldırana kadar müzakere yok' dedi ve rest çekti

El Sani, 'El Cezire televizyonu dahil olmak üzere Katar'ın iç meselelerinin müzakere konusu olmasına izin vermeyeceklerini' vurguladı. 

El Sani,Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden diplomatik ilişkiyi kesmelerinden beri kendilerine herhangi bir talep gelmediğini söyleyerek, 'Katar abluka altındayken müzakere yok' ifadelerinde bulundu.

El Sani, 'Müzakereleri başlatmak için blokajı kaldırmalılar'diyerek 'Şu ana kadar blokajın kaldırılması konusunda hiçbir ilerleme görmedik ki bu ilerlemek için önşarttı' şeklinde konuştu.

Kuveyt Emiri'nin şu anda krizdeki tek arabulucu olduğunu ve çözüm için Körfez ülkelerinin belirli taleplerini iletmelerini beklediğini kaydeden el Sani, 'Sadece 'Katarlılar ne istediğimizi biliyor, şunu, bunu durdurmalılar, yabancı izleme mekanizmaları tarafından izlenmeliler' gibi muğlak talepler olamaz' dedi.

6 üyeli Körfez İşbirliği Konsey'ini ilgilendiren konuların müzakere konusu olabileceğini ancak ülkesinin iç meselelerine karışılmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Katar Dışişleri Bakanı 'Onlarla ilgili olmayan herhangi bir şey müzakere konusu olamaz. Kimsenin içişlerimize karışma hakkı yok. El Cezire Katar'ın meselesi, Katar'ın bölgesel konulardaki dış politikası da Katar'ın meselesi. Kendi meselelerimiz hakkında müzakerede bulunmayacağız' ifadelerinde bulundu.

Körfez ülkeleri El Cezire'yi aşırıcıların kullandığı ve içişlerine karışılmakta kullanılan bir platform olmakla suçlamış, kanal ise bu iddiları reddetmişti.

El Sani boykotun sürmesi halinde Türkiye'nin de aralarında olduğu diğer ülkelerden destek almayı sürdüreceklerini belirterek 'Büyük oranda Kuveyt, Umman ve Türkiye'ye bağlı olan bir yedek planımız var. İran da uçuşlarımız konusunda bize hava geçitleri sağladı. Katar'a destek sağlayan tüm ülkelerle işbirliği yapıyoruz' dedi.