Katar Emiri: Suriye’deki silahlı gruplarla temasımız kesik

Katar Emiri: Suriye’deki silahlı gruplarla temasımız kesik

YDH-Katar Emiri’nin açıklamayı, Lübnan Başbakanı Temmam Selam’a yaptığı bildirildi.

Es-Sefir gazetesine demeç veren Lübnan Başbakanı Temmam Selam, Meclis Başkanı Nebih Berri’nin silahlı gruplar tarafından kaçırılan Lübnan askerlerinin kurtarılması için Katar ve Türkiye’den arabuluculuk talep edilmesini önerdiğini kendisinin de bu öneri doğrultusunda Katar Emiri Şeyh Temim’le bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

Katar Emiri’ne Lübnan’da özellikle de Arsel kentinde yaşanan olayları ve terörizm tehlikesini anlattığını belirten Başbakan Temmam Selam, “Katar Emiri, iki ülke arasındaki kardeşlik ilkesi çerçevesinde daima Lübnan’ı desteklediğini; ancak ülkesinin Suriye’deki silahlı gruplarla olan temasının uzun bir süre önce tamamen kesildiğini söyledi” dedi.

Katar Emiri’nden aldığı bu cevap üzerine kaçırılan Lübnan askerlerinin kurtarılmasına arabuluculuk yapması için Recep Tayyip Erdoğan’ı aradığını belirten Temmam Selam, Erdoğan’ın da seçim çalışmalarıyla meşgul olmasından dolayı çabasında başarılı olamadığını; ancak Türk yetkililerle bu konudaki temaslarını sürdürdüğünü söyledi.

Suriye'de savaşan silahlı gruplardan Nusra ve IŞİD militanları, bir süre önce Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsel kentine saldırmış ve 20 kadar Lübnan askerini kaçırmıştı.

    ydh