Katar Emiri: "Gazze Tüm Araplara ve Müslümanlara Gurur Verdi"

Katar Emiri: "Gazze Tüm Araplara ve Müslümanlara Gurur Verdi"

Katar Emiri: "Gazze Tüm Araplara ve Müslümanlara Gurur Verdi"

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani, ülkesinin Gazze'nin yeniden imarı için birçok hazırlık yaptığını söyledi.

Katar Emiri, İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'yle dün (31 Ağustos Pazar) yaptığı telefon görüşmesinde, Katar'ın sadece üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve Gazze'nin tüm Araplara ve Müslümanlara gurur verdiğini ifade etti.

Heniyye de görüşmede, Filistin halkının gerek Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırıların sona erdirilmesi için gösterdiği bölgesel ve uluslararası çabalar için olsun ve gerekse Filistin halkına destekleri için olsun Katar'ın asil tavrından gurur duyduğunu belirtti.

Katar Emiri Temim Bin Hamed El Sani, işgal ordusunun 51 gün süren savaşta Gazze Şeridi'nde yıktıklarının yeniden inşasına katkıda bulunacaklarını açıklamıştı.

Öte yandan, Mısır İstihbaratı yetkilileriyle de bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Heniyye, Kahire'den işgal rejiminin anlaşmaya uymasını sağlamasını istedi.

Heniyye, Mısır'ın işgal rejimiyle geri kalan meseleleri takip etmesi gerektiğini ifade ederek, Gazze'nin yeniden imarının bir an önce başlamasının önemine dikkat çekti.

Mısır İstihbaratı yetkililerinin de anlaşmanın tamamlanması için gerejli çabayı göstereceklerini ifade ettikleri belirtildi.

FİEM