Katar Emiri BM'de Gazze'yi Savundu

Katar Emiri BM'de Gazze'yi Savundu

Katar Emiri: "Gazze'ye Açılan Savaş İnsanlığa Karşı İşlenmiş Bir Suçtur"...

Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed El Sani, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni Filistin davası konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet ederek, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaşı "insanlığa karşı işlenmiş suç" olarak niteledi.

El Sani, dün (24 Eylül Çarşamba) Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Filistin davasının geriye kalan en son sömürgecilik sorunu olduğunu belirterek, geçici çözümlerin yararsız ve kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Barış ve güvenliğin uluslararası hukuka ve insan haklarına riayet etmeden tesis edilemeyeceğine dikkat çeken El Sani, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırılarının yol açtığı yıkımın uluslararası toplumun işgal devletini uluslararası kararlara uymaya zorlamasını gerektirdiğini söyledi.

Katar Emiri, BM Güvenlik Konseyi'nin yedinci madde altına alacağı bir kararla işgal devletini 1967'de işgal ettiği topraklardaki işgaline son vermeye zorlamasını istedi.

Konuşmasında işgale karşı direnen Filistin halkını da selamlayan El Sani, işgal rejiminin uyguladığı haksız ablukanın tüm dünyanın Gazze Şeridi'nin yeniden imarı için omuz omuza vermesini gerektirdiğini belirterek, Katar'ın bu konuda elinden gelen her şeyi yapacağını ifade etti.

 

fiem