Kassam'ın Hayfa Operasyonu ve Hamas'dan Açıklama

Kassam'ın Hayfa Operasyonu ve Hamas'dan Açıklama

Hamas: "Apartmanların Hedef Alınması İnsanlığa Karşı İşlenmiş Bir Suçtur"...

slami Direniş Hareketi (Hamas), sivillerin yaşadığı apartmanların bombalanmasından ve onlarca insanın evsiz bırakılmasından işgal yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (28 Ağustos Salı) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, apartmanların bombalanmasının ve suçsuz insanların evsiz bırakılmasının insanlığa karşı işlenmiş suç olduğunu belirtti.

Ebu Zuhri, apartmanların bombalanmasının ve sivil Filistinlilerin evsiz bırakılmasının sorumluluğunun tamamen işgal yönetimine ait olduğunu ifade etti.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde En-Nasr mahallesindeki El-İtali Apartmanı'nı bombaladı. Üç gün önce de Tel El-Heva'da bulunan 11 katlı Ez-Zafir Apartmanı'na hava saldırısı düzenleyerek 46 dairenin bulunduğu apartmanı yerle bir etmişti.

Bu arada, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları da işgal ordusunun apartmanlara düzenlediği saldırılara misilleme olarak bu sabah Hayfa, Tel Aviv ve Askalan kentlerine yedi füze attı.

El-Kassam Tugayları, yayınladığı bildiride Hayfa'ya bir adet R-160, Tel Aviv'e dört adet M-75 ve Askalan'a de iki adet Kassam füzesi attığını duyurdu.